Mosolygós-babás félmaraton

2021.07.30. 14:00

Teljesítette egyik nagy célját a velencei-tavi futóbabakocsis anyuka

Már önmagában az is elismerésre méltó, ahogy Lengyel-Fibecz Adrienn egy vagy éppen két babakocsival rója a köröket a Velencei-tó mentén. Be is mutattuk őt korábban, hiszen az elszántság, a sport iránti szeretete példaértékű. Most pedig túl van élete első félmaratonján, amelyet – nem meglepő – szintén babával teljesített.

S. Töttő Rita

Első félmaratonját babakocsistól tette meg Lengyel-Fibecz Adrienn

Fotó: a család

Azzal búcsúzott a róla szóló első riportban Lengyel-Fibecz Adrienn idén áprilisban, hogy a sportnagyköveti megmérettetés után nagy terve egy félmaraton teljesítése. Nos, nem kellett sokat várni arra, hogy a velencei-tavi „kétbabakocsis” futó hölgy ezt a célját is elérje. Ő maga mesélt a felkészülésről és a versenyről egyaránt.

– Két-három naponta mentünk el futni, ahogy az időjárás és a gyerekek engedték, mert ugyebár velük készültünk az első közös félmaratonra, ami nekem és Kisónak is az első volt – meséli Adrienn, aki kisebb gyermekével a nagy meleg miatt volt, hogy késő délután, este ment el futni. – Eredetileg ez egy áprilisi verseny lett volna, de sajnos a vírushelyzet ezt felülírta, így a szervezők júliusra halasztották a versenyt. Ami részben jó volt, részben nem… Több időt tudtunk készülni, de a meleg miatt féltünk is, hogy hogyan fogják bírni a gyerekek, és persze mi is – emlékezik vissza a kezdeti félelmekre az anyuka,

aki futásonként 10-15 kilométert edzett a nagy eseményre. – Mert ugyebár félmaratonra nem félmaratonokkal készül az ember – szögezi le Adrienn, aki, ahogy közeledett a verseny, egyre jobban izgult: vajon sikerül futóbabakocsival lefutni az egészet? – Egy eltökélt célom volt: ne sétáljak, és folyamatosan egy tempóban fussam le az egészet. S akkor sikerülnie kell szintidőn belül beérni, amit 3 órában határozott meg a szervező. Ez a Telekom Vivicitta Városvédő futás volt, a Budapesti Sportiroda (BSI) által szervezett verseny.

Első félmaratonját babakocsistól tette meg Lengyel-Fibecz Adrienn
Fotó: a család

Közös kaland

A rajt a Margit-szigetről indult, s ide is tértek vissza a versenyzők. Maga a megmérettetés július 11-én volt, reggel 8 órakor indultak a versenyzők. – Mi már előző este felmentünk Pestre, hogy ne hajnalban kelljen elindulni otthonról. Reggel 7-re kisétáltunk a rajt területére, hogy elkezdjük a szokásos bemelegítést, elvégezzük az utolsó simításokat a futóbabakocsin és persze, hogy összekészítsük a frissítőket a gyerekek számára is – meséli Adrienn, akinek már a rajt előtti készülődés is nagy élmény volt. – A versenyszervezők kitettek magukért, már kora reggel jó hangulat várt mindenkit. Háromnegyed 8 körül elsétáltunk a rajtzónánkba és megbeszéltük, hogy megpróbálunk végig egy tempót futni, amiben az iramfutók nagy segítségünkre voltak. Végig a 2 óra 30 perces iramfutókkal mentünk, ami azt jelenti, hogy 7:00 perc/kilométert futottunk. Ez egy kellemes futótempó volt babakocsival is. A frissítéseknél mindig

töltöttem a kulacsokba vizet, és kicsi utasomnak is állandóan töltöttem vizet az ő kis kulacsába, plusz banánt is kapott minden frissítő pontnál, amit ő szépen egyedül el tudott majszolni nézelődés közben. A verseny végig zárt útvonalon ment, nagyon jól ki volt táblázva, hogy merre kell menni, illetve rengeteg önkéntes is a segítségünkre volt. Futottunk az Árpád-hídon, a pesti alsó rakparton, a pálya nagy része pedig a budai alsó rakparton ment, majd az Árpád-hídról mentünk vissza a Margit-szigetnél lévő célba.

Adrienn célideje a végén 2 óra 32 perc lett – élete első félmaratonját teljesítette sikeresen, méghozzá futóbabakocsival, amiben a 13 hónapos kislánya ült. – Akire szintén nagyon büszke vagyok – teszi hozzá –, mert egyszer sem sírt, hogy ő ki akar szállni. Élvezte ő is, aludt is egy picit közben, szerintem kezdi átérezni ő is a versenyek hangulatát. Végig tudtam mosolyogni a verseny alatt, és végre a célban is mosoly volt az arcomon. Hatalmas élmény volt nekem az egész! – mesél nagyszerű történetéről Adrienn, elárulva, hogy itt nem áll meg! – Idén még vár ránk pár verseny közösen, és eltökélt célunk egy maraton teljesítése a gyerekekkel. De ez a jövő zenéje. Ez volt a mi-én első félmaratonunk közösen futóbabakocsival.

Kapcsolódó cikk:

https://www.feol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/ket-babakocsival-roja-a-koroket-a-velencei-to-korul-lengyel-fibecz-adrienn-4862548/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában