figyelemfelhívás

2021.06.17. 10:00

Plakátokat készítettek a veszélyről a Comeniusban

Érdekes tablót készítettek saját készítésű 3D-s és figyelemfelhívó plakátokból a környezettudatosság témakörében fehérvári diákok. A Comenius tanulóinak munkáiból kiderül, hogyan védjük a környezetünket, s mi történik az anyagokkal, amikor eldobjuk őket.

S. Töttő Rita

A környezettudatosságra való ösztönzést érdemes igazán fiatal korban elkezdeni – a hasonló plakátok is jó példák erre

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Érdemes minél korábban elkezdeni a környezettudatos nevelést a gyerekek körében. Erről tanúskodik az a plakátokat tartalmazó tabló is, amelyet a Comenius Általános Iskola aulájában állítottak ki.

Fotó: a család

Ebből megtudhatja az érdeklődő, hogy például egy banánhéjnak is legalább két hónap kell, mire lebomlik, de a papírnak sem sokkal kevesebb időre van szüksége. A műanyag gyakorlatilag szinte sosem bomlik le, vagy legalábbis 450 év biztosan kell neki.

A környezettudatosságra való ösztönzést érdemes igazán fiatal korban elkezdeni – a hasonló plakátok is jó példák erre
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Elég szomorú hír ez, ahogy a tejesdobozé is: egy eldobott üres flakon öt év alatt bomlik le. Sajnos a pelenkáról is meglehetősen súlyos számokat tálaltak a diákok: a plakátjuk szerint 50–100 év is szükséges lehet, mire „természetes módon” megsemmisül az anyaga. Ezért is érthető a fiatalok négy pontja: szelektív hulladékgyűjtés, energiahatékonyság, kevesebb autó használat, szemetelés mellőzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában