Az agy zárt térben is jól kiszellőzik így

2020.07.29. 13:00

Újra megtelt élettel a Rác utcai alkotóház

Koppan a vésőn a kalapács, és zörren a szövőszék mechanikája a táborban.

Palocsai Jenő

A két Gabriella a szövőszéknél. Az egyesület első, felnőtteknek szervezett idei tábora zajlik ezen a héten Fotó: Fehér Gábor

Fotó: gaborfeherphoto

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete újra megtöltötte élettel a Rác utcai alkotóházat. Két belső helyiségben szövőtábort mutatott Szenczi Jánosné, az egyesület elnöke, a tábor vezetője.

Zömmel nyugdíjasok, pe­dagógusok ültek a szövőszékek és keretek között. Az egyik párnát készített, míg a másik szalagot.

A kis előszobában egy hölgy, mint kiderült vegyészmérnök, egyszínű zöld anyagot szőtt, amiből sálat készít majd magának vörös, hullámos hajához illőt. Azt mondta, hogy igazán jó kikapcsolódás az agynak egy ilyen, a megszokottól eltérő tevékenység.

A két Gabriella a szövőszéknél. Az egyesület első, felnőtteknek szervezett idei tábora zajlik ezen a héten Fotó: Fehér Gábor

A hátsó helyiségben nemezeléssel ollótartó, telefontok készült ezernyi színben, míg az udvaron ifjú és idősebb urak faragtak mintákat és öblös edényeket Varga Csaba értő irányítása mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában