szponzorált tartalom

2020.06.02. 17:38

Könyvet vásárolnál online? Erre figyelj!

Ha megkérdeznénk az embereket, hogy milyen szabadidős elfoglaltságot részesítenek előnyben, akkor a zenehallgatás és a filmnézés rendszerint vezetné a listát. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy az olvasás elveszítette volna létjogosultságát.

feol.hu

Az igazi könyvmolyok pontosan tudják, milyen érzés egy új könyvet kezükbe venni, és elmélyedni a történetben. De vajon újonnan vagy használtan éri meg könyvet vásárolni? Nem takarékosabb megoldás inkább az e-book? Cikkünkben ilyen kérdéseknek járunk utána.

Megéri újonnan?

Az új könyvnek illata van. A friss nyomdaszag a még érintetlen külsővel sokak számára nélkülözhetetlen. Viszont, ha csak úgy falod a könyveket, akkor nem biztos, hogy az újonnan történő vásárlás a leginkább kifizetődő. A másodkézből beszerzett, használt könyvek sok szempontból remek választásnak bizonyulnak, hiszen amellett, hogy kedvezőbb áron juthatsz hozzájuk, olyan különleges vagy ritka darabokra is szert tehetsz, amit a könyvesboltokban már nem találsz meg, ráadásul használt könyvek vásárlásával óvod a környezetedet is, hiszen kevesebb fát kell kivágni, és a megvásárolt használt könyv sem kerül kidobásra, ezzel a hulladék mennyiségét is csökkented.

Könyvesbolt vagy webáruház?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a mai kor vásárlója már elsősorban az online rendelést részesíti előnyben. Vannak olyan webáruházak, melyek kifejezetten antikvár könyveket árulnak, mások az új bestsellerek mellett a használt könyvek kínálatával is várják az érdeklődőket. Érdemes a Vatera oldalán is körülnézni, ahol több mint félmillió használt könyv között válogathatsz, és a magánszemélyek hirdetései mellett sok kisebb antikvárium kínálatát is megtalálod itt online. Ráadásul sok könyv aukció is indul már akár 1 Forintról, így, ha igazi könyvmoly vagy, kevés pénzből egy egész könyvtárra szert tehetsz.

Tájékozódj az újdonságokról!

A nagy könyvesboltok oldalain rendszerint találhatsz sikerlistát. Tájékozódj előre arról, milyen újdonságok kerültek a piacra. Akár könyves fórumokon keresztül is megteheted ezt, így néhány kattintással rákereshetsz, vajon elérhető-e használtan, de még kiváló minőségben a kötet. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan az ajándékba kapott, vagy a tetszésüket nem elnyert könyveket akár teljesen új állapotban, olvasatlanul hirdetik meg online. A kedvező áraknak köszönhetően több remek könyvvel is gazdagíthatod polcaid, melyek hosszú napokra, hetekre remek elfoglaltságot kínálnak majd. Megéri akár a könyv csomagok között is körülnézni, így egy író vagy téma köré csoportosuló könyveket szerezhetsz be meglepően olcsón.

E-book vagy hagyományos könyv?

Az e-bookok egyik legnagyobb előnye, hogy mivel nincs se nyomdai, se raktározási, se szállítási költségük, ezért a papír alapú könyvekhez képest jóval olcsóbban be tudjuk szerezni őket, ráadásul könnyen és egyszerűen, egy pillanat alatt letölthetjük azokat. Ideálisak utazáshoz, munkába járás közbeni olvasáshoz, hiszen egyszerre akár egy kisebb könyvtárt is magunkkal vihetünk digitális formában, emellett nagyíthatjuk is a szöveget, így gyengén látóknak ez nagy segítséget jelent. Bár az e-bookok napjainkban részben átvették a papír alapú könyvek szerepét, sokan ragaszkodnak a hagyományos könyvekhez, mivel az e-book nem tudja teljesen helyettesíteni a valódi olvasás élményét, amikor kezünkben fogjuk és érezzük is az adott könyv súlyát és illatát.

Az olvasás egy más világba repít, kiszakít a valóságból, élménnyel tölt el és választ kínálhat olyan kérdéseidre, melyeket talán még fel sem tettél magadnak. Fedezd fel a sorok közötti mondandókat, találd meg kedvező áron azokat a stílusokat, melyek lekötik figyelmed és magukkal ragadnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában