Újdonság az életre felkészítő

2019.06.23. 11:30

Itt a nyár, itt a táborszezon – Mikből lehet válogatni Fejér megyében?

Van gyerek, amelyik várja, s van, aki tart a táborozástól. A kínált lehetőségek sokfélék! A tanév végével lényegében beköszöntött a tábori szezon. A családok a pénztárca vastagsága, az időbeosztás és a gyermek érdeklődése szerint válogathatnak.

Bokros Judit

Hétfőn indult a Terepjárók DSE – székesfehérvári és mohai – napközis tábora, amelyben levendulabuzogányt is készítettek a résztvevők a hagyományőrzés jegyében Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Az, hogy a gyermek végül hol köt ki, egyrészt pénztárcafüggő, de számít az is, hova megy a testvére, a barátja, mi az érdeklődése, vagy egyszerűen csak az, mi van a közelben. A megyei táborokról különféle fórumokon lehet tájékozódni, interneten jó lehet például a taborfigyelo.hu oldal is. Az önkormányzatok szintén hirdethetnek meg tábort, s van sok más magánszervezésű is. A gyerekek tölthetik az idejüket lovaglással, tánccal, sporttal, hagyományőrző foglalkozásokkal – párat említve.

A táborok jellemzően fizetősek, ám több kedvező árút találhatnak a családok, s bizonyos esetekben fizetni sem kell. A fehérvári önkormányzat táborait például a Városgondokság honlapján hirdették meg, a szülők itt tájékozódhatnak bővebben. Az egyik a jól ismert Bregyó-közi napközis tábor, amelyet idén hat turnusban rendeznek, az első július 1-től indul. A Napraforgó Városi Napközis Tábor sportolási lehetőségeket, kézműves és ismeretterjesztő foglalkozásokat kínál, de a gyerekeket akár a Hetedhét Játékmúzeumba, kánikula idején pedig még a városi strandra is átvihetik. A bentlakásos Székesfehérvári Ifjúsági Tábort Velencén rendezik, négyszer öt éjszakás turnusban. A június harmincadikával induló turnusok mindig más-más téma mentén zajlanak, így például lesz dél-amerikai kirándulás a Los Andinos Zenekarral, de a résztvevők elmerülhetnek a hagyományőrzésben vagy a varázslók világában is.

Mindkét táborra érvényes információ, hogy 1–7. osztályt végzett, fehérvári iskolában tanuló gyermekeket fogadnak. A Székesfehérváron lakó gyerekeknek lehetőségük van térítési díjkedvezményt, illetve a díj elengedését kérni a napközis tábor esetében. Ennek részletes feltételei szintén olvashatók a kiírásban.

Hétfőn indult a Terepjárók DSE – székesfehérvári és mohai – napközis tábora, amelyben levendulabuzogányt is készítettek a résztvevők a hagyományőrzés jegyében
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Újdonság a Motívum Kulturális Egyesület ötnapos tábora július 15–19. között. Ez amolyan „kis felnőtt” képző napközis tábor lesz, amelyben az önállóságra, az életre készítik föl a gyerekeket, például azzal, hogy közösen kipróbálják a csekkfeladást, az ügyintézést, vagy a rendelést az étteremben. A délelőtti tematikus részek után a szórakozásnak is teret engednek mozizással, csapatépítéssel. A központ a Fejér Megyei Művelődési Központ lesz, a táborról információk szintén ott érhetők el.

Néhány vidéki lehetőség: Martonvásáron a Szent László Völgye Segítő Szolgálat napközis tábort szervez július 15-től a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

A tordasi Hangya Művelődési Házban Tűzifa Zenetábor ért véget éppen szerdán. A fiatalok külön záróműsort is adtak. Aki pedig olvasó, művészeti vagy kalandtáborra vágyik, az is megtalálhatja a számítását, érdemes az interneten keresgélni, vagy akár ismerősöktől tudakozódni a lehetőségekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában