Helyi arcok

2018.01.06. 15:31

Pakliban a jövő – Minden, amit eddig nem tudtál a jóslásról Freyától

Boszorkányság vagy sem, mindenkiben benne van, hogy kíváncsi a jövőjére. Felkerestük Freyát, székesfehérvári jósnőt, aki válaszol a jóslással kapcsolatos összes kérdésünkre.

Nagy Annabella

Mióta foglalkozol jóslással?

Alapvetően az egészségügyi pályán kezdtem, az Egészségügyi Főiskolán végeztem, majd főnővérként dolgoztam. Még a Főiskolán volt lehetőségem természetgyógyászati modult felvenni, ott kezdtem az alternatív gyógyászat iránt érdeklődni, majd jött a reiki, utána a kártya és a mágia.

A jóslás előtt mentőhelikopteren dolgoztam a Honvédségnél. Főállásban körülbelül 15 éve dolgozom jósnőként.

A jóslásnak melyik területeivel foglalkozol?

Több fajta jóslás van: ingajóslás, rúnajóslás, de ezek kevésbé megbízhatóak, a legjobb a kártya. Ezeknek is több fajtája van: cigány kártya, lenormand kártya, tarot kártya. Mindegyiket ismerem, de elsősorban a tarot kártyát szeretem használni.

Kik hisznek leginkább a jóslásban? Kik fordulnak a spiritualitáshoz?

Az én tapasztalatom, hogy általában a magasan iskolázottak keresnek fel: ügyvédek, orvosok, tanárok, de korosztályonként is rendkívül változó. Kivétel 18 éves kor alatt, mert akkor nem lehet jósolni.

Milyen területeken érdemes alkalmazni?

Az általános kérdések általános választ szülnek. A jóslásról tudni kell, hogy olyan helyzetekben érdemes alkalmazni, amiben döntési kényszer van. Leegyszerűsítve egy példával: Pistit vagy Józsit válasszam, vagy melyik munkahelyet válasszam. Hogyan alakul az életem, ha az egyik illetve a másik irányba megyek. Azért vagyunk, hogy az illetőnek segítsünk a döntésében.

Úgy születünk meg, hogy mérföldkövek vannak meghatározva az életünkben és közötte hozzuk a saját, szabad döntéseinket. Nincs megírva, hogyan fogunk előre dönteni.

Szóval mikor érdemes jósnőhöz menni: amikor komoly helyzet áll elő, vagy kérdéseink vannak, illetve évente egyszer.

Ritter Éva, művésznevén Freya. A név egy skandináv istennőtől ered, aki a szerelem istennője volt.

Mik azok a kérdések, amiket biztosan felteszünk egy jósnőnek?

A leggyakoribb kérdés a párkapcsolatra vonatkozó, lesz e párkapcsolatom. Másik népszerű a gyermekáldási kérdések, bírósági ügyek alakulása, érdemes-e pereskedni, munkahelyi kérdések, hova menjek el dolgozni, lesz-e munka. Meglepő, de tőzsdei ügyekben is megkeresnek. Segítek ügyvédválasztásban, orvosválasztás stb.

Persze ez korosztályonként más. A fiatalok inkább arra kíváncsiak, hogy lesznek-e gazdagok, vagy híresek. Ezekre a kérdésekre nem tudok választ adni, esetleg, hogy a közelébe jut-e.

A nyugdíjasoknál már nem a párkapcsolat, inkább az unoka, illetve az egészség merül fel kérdésként. A legnépszerűbb, hogy meddig fognak élni.

Időben mennyire előre lehet jósolni?

Hivatalosan egy évre szabad előre jósolni, de vannak speciális esetek, amikor akár két-három évre is.

Hogy működik a jóslás?

Egy-egy lap sok embernek más-mást jelent. Nincsenek írásban rögzített szabályok a kártyára vonatkozólag.

Sokan a mágiával azonosítják, köthetjük hozzá?

Én boszorkány vagyok, annak vallom magamat. Itt nem a vasorrú bábára kell egyből gondolni, 800 és ezer évvel ezelőtt is léteztek, mindig is praktizáltak boszorkányok. Ez is egy pálya, aki ezt az utat választja, annak érdemes minél több tanárhoz elmenni és úgy kitanulni a mágiát. Illetve létezik Magyarországon is hivatalos boszorkányszövetség. Van, aki megáll a tanulásban és csak jóslással foglalkozik, de én végig csináltam a mágus szakmát. Már egyre kevésbé foglalkozom jóslással, teljesen a mágiára állok át.

A jóslánál ott a kártya. A mágia miben nyilvánul meg?

Egyrészt mire kell a mágia, az auránkhoz tapadhat negatív energia. Ezek mellett itt érezzük a pozitív dolgokat: szeretünk valakit, rád mosolyog, ezt érzed. Ugyanígy közlekedik a negatív energia is, ezeket csak mágiával lehet eltávolítani. Mágiával mehet még szerelmi kötés, amikor két embert próbálunk összeboronálni. Oldás, illetve munkamágia, sikermágia.

Ezek közül én a rontás- és átoklevételt, szerelmi kötést vállalok. Illetve pozitív visszajelzésekkel kaptam munkamágia területén.

Egy jó jós mellette pszichológus is, kommunikálni kell a kliensekkel, a jó irány felé vezérelni őket.

Sok népi hiedelem kapcsolódik az újévhez. Amit legtöbben ismernek: Amit teszel és cselekszel ezen a napon, az egész évben ismétlődni fog, Tilos az újév napján baromfit enni, mert az elkaparja a szerencsét a háztól. Mit gondol ezekről a hiedelmekről? Igaz-e például, hogy a lencse, bab, borsó, rizs fogyasztása sok pénzt hoz a házhoz?

A legtöbb népi hiedelem a boszorkányoktól ered, de az a tapasztalat, hogy az fog működni, amiben hiszel. Sokan viselnek talizmánokat például, ha hiszel abban, hogy az a szerencse karkötő, ami rajtad van megvéd, akkor meg fog. Ha hiszel abban, hogy a lencsétől több pénzed lesz, akkor valószínűleg működni fog.

Az én tanácsom, hogy érdemes úgy kezdeni az évet, hogy ki legyen minden mosva és ki legyen minden takarítva. Mire átlépünk az újévbe, addigra tegyünk rendbe a dolgokat. A mágia is tiszta környezetben működik csak.

Nostradamus a harmadik világháború kitörését jósolta 2018-ra. Az ilyen jóslatok mennyire igazolódhatnak be? Ennyire előre lehet e mondani bármit is a jövőre vonatkozólag?

Vannak látók, akik látnak képeket a jövőből. Az a helyzet Nostradamussal, hogy az eredeti írásait nem, csak a fordításait ismerjük. Ebben a fordításban is lehet hiba. Ezért szerintem ennyire előre nem lehet megmondani, illetve egy csomó jóslatba utólag magyaráznak bele dolgokat. Én nem hiszek az ő jóslataiban. Én nem látok 2018-ban olyan háborút, ami érintené az országunkat.

2017 volt az újrakezdés éve a számmisztika szerint. 2018-ra erőteljes érzelmekkel teli évet jósolnak. Te mit jósolsz az újévre vonatkozólag?

Ez az év egy nagyon nagy változást hoz, akárkinek nézem a kártyát, mindenkinek ott van a változás az életében. Olyan energiák fognak jönni, amik meg fogják változtatni a magyar emberek életét, negatívnak induló változás lesz, de pozitívan jövünk ki belőle. Sok embernél lesz ilyen. Beszéltem numerológus kollégával, aki szintén ezt látja a számokban. Erőteljes változások lesznek, amik negatívból alakulnak át pozitívvá, erre készüljön mindenki 2018-ban.

A másik ehhez kapcsolódó dolog, amit sokan nem tudnak, hogy az ezotériában és a boszorkányoknál is a születésnapoktól számítjuk az egyénnek az új évét. A szilveszterrel is számoljuk természetesen, hogy az átlépés meglegyen, hogy engedjük el az óévet. De mindenki a szülinapjakor figyelje a változásokat! Érzeni fogja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában