Friss termés

2017.12.05. 10:30

Kiállítás testközelből! Ebben a kastélyban akár meg is érintheti a tárgyakat

Akár hagyomány is lehet a Friss termés elnevezésű szalonbemutatóból, amelyet a Károlyi-kastélyban rendeztek meg először.

Bokros Judit

alkotók

Friss termés címmel rendeztek nemrég rendhagyó, időszaki iparművészeti kiállítást a kastélyban. A szalonbemutató a Károlyi József Alapítvány meghívására jött létre, kifejezetten a kastély adottságait, a használható tereket, bútorokat figyelembe véve – tudtuk meg Király Fanni ötvösművésztől, főszervezőtől.

Jeles hazai iparművészek mutatkozhattak be testközelből az igényes közönségnek

A cél az volt, hogy Budapesttől távolabb, egy patinás vidéki kastélyban rendezzenek be nagyon igényes iparművészeti szalont, ahol a közönség néhány napon keresztül testközelből ismerkedhet meg az alkotásokkal, és meg is érintheti azokat. Egészen más ugyanis üveg mögött szemlélni egy szép tálat, egy hímzett terítőt, vagy egy ezüst ékszert, mint kézbe fogni, megtapintani – fogalmazott Fanni. Aki ellátogatott a kastélyba, az ráérősen beszélgethetett a tervezőkkel, sétálhatott a parkban, vásárolhatott.

A kastély tereihez, bútoraihoz alakították az enteriőröket (Fotók: Király Fanni)

A tervezők válogatásánál a csoportok belső kohéziója, a szemléletbeli összhang, a minőség volt a fő szempont. Az érdeklődő csak kiállítótermi, a legmagasabb művészi színvonalon elkészített tárgyakkal találkozhatott. Mindez nagyon méltó környezetben történt. A látogatók pozitív visszajelzéseket adtak, így ez folytatásra ösztönzi Fannit. Aki hozzátette: Károlyi Angelica szintén örülne neki, ha hagyományt tudnánk teremteni a rendezvénnyel, amit akár évente megrendezhetnének, a legutóbbihoz hasonló magas minőség megtartása mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában