Smink

2017.12.14. 07:44

Lelki fröccs lányoknak

Ez egy nagyon kényes fogalom a nők körében, és éppen ezért nagyon keveset is beszélünk róla.

njn

Pedig szerintem nagyon fontos lenne a tizenévesek körében rendbe rakni a manapság a közösségi média által eltorzított beteges ön- és szépségképet.

Ehhez először tisztáznunk kell, mi is az a szépség. Az én értelmezésemben ez egy egyszerre szubjektív és objektív kifejezés, mert mindenkinek más a szépség és éppen ezért más és más dolgokra használjuk ezt a kifejezést. Persze a szépségre sok szinonima létezik, de mégis ez az alapja az egésznek.

Nagyon sok mindenre használjuk ezt a szót, legyen az ember, élőlény vagy akár tárgy. Ami szép, az jó érzéssel tölt el minket, kellemesen hat a szemünkre, lelkünkre, akár a hallásunkra is, egyszerre több érzékszervünket is „kényeztetheti.” Ez mindenkinél más, mégis az utóbbi időben mindenki ugyanolyan „szép”. Követjük azt az ideált, amit valakik szépségideálnak kiáltottak, szó szerint tűzön-vízen át.

Mosd le a sminked! – erre biztat a szerző
Fotós: Englóner Kamilla

Persze mindenki akkor a legszebb, amikor elfogadja magát, de azért nagyon sok tizenhárom éves lánytól megkérdezném, a sok smink alatt elégedett-e magával. Nem. Tudod, mi az önelfogadás, belülről fakadó, megfoghatatlan szépség? Nem. Nem is ezzel van a gond. Nem ennyi idősen kell rájönni. De arra igenis most kell rájönnünk, hogy kik vagyunk és kik lehetünk, ha saját magunkat, a saját szépségünket adjuk. Mosd le a sminked!

Milák Tünde

Nemes Nagy kollégiuma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában