Hogyan?

2017.11.01. 10:00

Csodatevő fokhagyma

Kevés hasznosabb növény-élelmiszer-gyógyszer kerülhet elő a náthás, megfázásos október-novemberi időszakban, mint a fokhagyma. Nem véletlen, hogy több ezer éve használja az ember...

S. Töttő Rita

A fokhagyma minden háztartásban ott van, aki nem szereti az erős ízét, illatát, szagtalan kapszulaként is szedheti

Forrás: Shutterstock

A fokhagyma, azon túl, hogy a szív- és érrendszer támogatója, az őszi hónapok beköszöntével a megfázás elkerülésében is sokat segít. Hogyan? Antibakteriális és gombaellenes hatása van, ezért segít elkerülni vagy enyhíteni a légúti megbetegedések okozta fertőzéseket. Több ezer éve használja az emberiség a fokhagymát, manapság pedig már azok is élvezhetik előnyeit, akik nem szeretnék az erős ízével, illatával járó tüneteket érezni. A fokhagyma olajtartalmú táplálékkiegészítők között ugyanis akad olyan, amelyből kivonták azokat az anyagokat, amelyek a szagos hatásért felelnek.

A fokhagyma minden háztartásban ott van, aki nem szereti az erős ízét, illatát, szagtalan kapszulaként is szedheti
Forrás: Shutterstock

A fokhagyma rendszeres szedésével csökkenthető a vér káros LDL-koleszterin-szintje, de serkenti az immunrendszert és csökkenti a felső légúti fertőzések kialakulásának kockázatát is. Sőt, vérnyomáscsökkentőként is alkalmazzák. Az erős görcsök enyhítésében is segítségül hívhatjuk, ahogy baktériumölő hatása révén a szervezet tisztítási folyamatait is elősegíthetjük vele.

Címkék#fokhagyma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában