Mosoly és csillogó szemek mindenütt

2024.03.19. 14:13

Átmozgatta a gyerekeket, átmozgatta a szíveket is Béres Alexandra Csóron (videóval, galériával!)

Csodás idő, remek csapat, nagyszerű sztárprezenter: így valósult meg a Csóri Mátyás Király Általános Iskolában az Aktív Iskola program kedd délelőtt Béres Alexandrával! Mert mind tudjuk, minden mozgás egy lépéssel kezdődik!

Kecskés Zoltán

Béres Alexandra megmozgatta a diákokat a Csóri Mátyás Király Általános Iskolában.

Fotó: Fehér Gábor

A sztárvendég érkezésétől volt hangos az intézmény tanterme, s udvara. A gyerekek izgatottan várták az Aktív Iskola program nagykövetét, Béres Alexandrát, aki mindent elért a sportban, amire egy ember vágyhat: három sportágban volt válogatott, a ritmikus gimnasztikával kezdett, majd jött a fitnesz, végül pedig a curling.

Béres Alexandra előadását csillogó szemekkel figyelték a gyerkőcök.
Fotó: Fehér Gábor

Az Európa- illetve világbajnok fitneszvilág királynője a FEOL-nak kiemelte, a mozgás szeretetét kívánja eljuttatni minél több iskolába. Csodálatos dolognak tartja a programot, hiszen a gyerekek játékosan tanulhatják meg, hogyan lehet egészségesen is finomakat étkezni és a mozgást is az életük részévé tenni. Egy 9 és egy 14 éves kislány anyukájaként pedig pontosan belelát abba, hogyan zajlik ennek a korosztálynak az élete.

Vidáman és izgatottan várták az Európa- illetve világbajnok fitneszkirálynőt.
Fotó: Fehér Gábor

A keddi, csóri foglalkozás egy rövid előadással kezdődött, a gyerkőcök pedig mosollyal teli arccal, csillogó szemekkel hallgatták Béres Alexandra egészséges életmódról és táplálkozásról szóló tanácsait. Mint kiderült, a csokoládé helyett, aszalt gyümölcsöt és egy nagy pohár vizet érdemes fogyasztani a diákoknak egy-egy témazáró, vagy felelet előtt, ami nem csak egészségesebb, de folyamatosan fenntartja a koncentrációt is az iskolai tanórán. 

Az elméleti oktatást aztán sok mozgással fejelték meg az intézmény udvarán: Alexandra klasszikus aerobic órát tartott a lurkóknak, sajátos lendületet adó stílusával pedig pillanatok alatt belopta magát a gyermekek, sőt a felnőtt szívekbe is. Cseténé Szabados Amrita Teresa igazgatónő is széles mosollyal az arcán figyelte diákjait, ahogy önfeledten mozognak a fitnesz-világbajnok által vezényelt tornán. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!