magyar válogatott

2021.03.11. 12:51

Új nevek Marco Rossi keretében

Marco Rossi szövetségi kapitány 26 fős keretet hirdetett a magyar labdarúgó-válogatott márciusi világbajnoki selejtezőmérkőzéseire.

Budapest, 2021. január 30. A felcsúti Géresi Krisztián (j) örül, miután megszerezte a gyõztes gólt az OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott MTK Budapest - Puskás Akadémia FC bajnoki labdarúgó-mérkõzésen az Új Hidegkuti Stadionban 2021. január 30-án. Balra csapattársa, Thomas Meissner. MTK Budapest-Puskás Akadémia 0-1. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A behívott játékosok között hosszú idő után újra ott van a télen a Ferencvárostól az MTK Budapesthez igazolt Varga Roland, valamint először kapott meghívót a Puskás Akadémia két játékosa, a támadó Géresi Krisztián és a kapus Tóth Balázs.

„Ha csak valaki kiugró teljesítménnyel nem hívja fel magára a figyelmet, akkor nincs értelme változtatni az őszi csapaton. Mindemellett Szoboszlai Dominik és Könyves Norbert sérült, Gyurcsó Ádám pedig jelenleg keveset játszik klubcsapatában, ezért rájuk ezúttal nem számíthatok”

- mondta a magyar szövetség (MLSZ) honlapjának az olasz szakvezető.

Megjegyezte, ezúttal nem tud olyan kerettagról, akinek a karanténszabályok miatt idő előtt kellene elhagynia a válogatottat, ugyanakkor azért hívott meg 26 játékost, hogy minden helyzetre fel legyenek készülve.

A visszatérők és újoncok kapcsán az 56 éves tréner kiemelte, hogy Varga Roland nagyon jól járt a klubváltással, rengeteget játszik és sok gólt rúg, kitűnő formában van. Szerinte ugyanez elmondható Géresi Krisztiánról is, aki olyan képességekkel rendelkezik, amilyenekre szüksége van. Hozzátette, ő azért még nincs csúcsformában, de bízik benne, hogy a meghívó újabb lökést ad neki ennek eléréséhez.

„Tóth Balázs a sérüléssel bajlódó Kovácsik Ádám hiánya miatt, valamint jó teljesítményének köszönhetően kap lehetőséget, hiszen az egyik legjobb fiatal kapus az országban” – fogalmazott a kapusposztról Rossi, egyúttal kitért Gazdag Dánielre is, akire eredeti pozíciójában, azaz középpályásként számít, nem előretolt ékként, amit jelenleg játszik a Budapest Honvédban.

Az ágyéksérüléssel bajlódó Szoboszlairól kifejtette, ő is csak annyit tud, hogy felépülőben van, de nincs konkrét időpont a visszatérésére, így meg kell várni a következő hetek fejleményeit. Hozzátette, nehéz pótolni őt, mert nem véletlenül a Leipzig középpályása a keret legértékesebb játékosa.

„Lengyelország ellen fontos lenne a három pont megszerzése, de akár egy ponttal is elégedett lennék. Képtelen vagyok döntetlenre felkészíteni a válogatottat, mindig a győzelem a cél, azonban alakulhat úgy az összecsapás, hogy védekezésre kényszerülünk”

- mondta az M4 Sporton közvetített sajtótájékoztatón az első vb-selejtezőről Rossi, aki szerint a világ jelenlegi legjobb játékosának, Robert Lewandowskinak a semlegesítését jószerivel senki nem tudta megoldani. Úgy vélte, Gulácsi Péternek és Willi Orbánnak ebben kulcsszerepe lehet, mivel jól ismerik a Bayern München lengyel csatárát.

Rossi az utána következő San Marinó-i és andorrai fellépésen kötelezőnek nevezte a győzelmet, viszont hangsúlyozta, hogy ehhez kellően komolyan kell venni a két ellenfelet.

A magyar válogatott március 25-én a Puskás Arénában fogadja a lengyel gárdát, majd három nappal később San Marino, március utolsó napján pedig Andorra vendége lesz.

A válogatott itthon játszó tagjai jövő csütörtökön találkoznak Telkiben, az idegenlégiósok pedig a hétvégi bajnoki mérkőzéseiket követően érkeznek meg a válogatott főhadiszállására.

A magyar labdarúgó-válogatt kerete:

kapusok:

Dibusz Dénes, Gulácsi Péter, Tóth Balázs

védők:

Botka Endre, Fiola Attila, Hangya Szilveszter, Kecskés Ákos, Lang Ádám, Lovrencsics Gergő, Szalai Attila, Willi Orbán

középpályások:

Cseri Tamás, Gazdag Dániel, Holender Filip, Kalmár Zsolt, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Nego Loic, Schäfer András, Sigér Dávid

támadók:

Géresi Krisztián, Nikolics Nemanja, Sallai Roland, Szalai Ádám, Varga Kevin, Varga Roland

Forrás: MTI

Borítókép: A felcsúti Géresi Krisztián (j) örül, miután megszerezte a győztes gólt az OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott MTK Budapest – Puskás Akadémia FC bajnoki labdarúgó-mérkőzésen az Új Hidegkuti Stadionban 2021. január 30-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában