Ország-világ

2020.06.26. 12:20

Törölték a női kézilabda BL budapesti négyes döntőjét

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a világjárvány miatt pénteken törölte a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét, amelyre szeptember 3. és 6. között került volna sor Budapesten.

Budapest, 2018. május 12. A gyõri Eduarda Taleska Amorim (b), és Marit Malm Frafjord, a román csapat játékosa a nõi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntõjében játszott Gyõri Audi ETO-CSM Bucuresti mérkõzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2018. május 12-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A hazai szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint a döntést az EHF végrehajtó bizottsága hagyta jóvá, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet

„folyamatos és kiterjedt vizsgálatát követően, és a csapatok, valamint a játékosok egészségét mindenek fölé helyezve”.

Az egymérkőzéses negyeddöntőket a budapesti négycsapatos finálé előtt rendezték volna, ezzel a döntéssel együtt azokat az összecsapásokat is törölte az EHF.

A BL négyes döntőjét eredetileg május 8-9-én rendezték volna Budapesten, a járvány miatt halasztották szeptemberre.

Az MKSZ közleményében azt írta:

az eseményre megváltott jegyek árát a szervezők teljes egészében visszatérítik a vásárlóknak.

A szövetség emlékeztetett rá, hogy helyi szervezőként „elkötelezett volt” a négyes döntő előkészítésében.

„Nem tudunk mit tenni, mint alkalmazkodunk a kialakult helyzethez, és elfogadjuk az EHF-döntését, még akkor is, ha folyamatosan arra készültünk és azért dolgoztunk, hogy szeptemberben, vagy esetleg később meg tudjuk rendezni a BL-végjátékot” – idézte a közlemény Horváth Gabriellát, az MKSZ főtitkárát.

„Csalódottak vagyunk és nagyon sajnáljuk, hogy le kell mondanunk az eseményről, amely mind a Győri Audi ETO, mind a magyar szurkolók és a magyar kézilabda számára hagyományosan az év egyik csúcseseménye.

Idén nem kerülhet rá sor, ami mindannyiunk számára fájdalmas, nehéz megbékélni a helyzettel.”

Michael Wiederer, az EHF elnöke a szövetség közleményében azt mondta: folyamatosan szoros kapcsolatban voltak az MKSZ-szel, amely időről időre tájékoztatta őket a járványhelyzettel kapcsolatos magyarországi intézkedésekről.

„Az elmúlt hónapokban mindig azt mondtuk, csak megfelelő körülmények között rendezünk mérkőzéseket, amelyek során minden résztvevő biztonsága garantált, ugyanakkor egy négyes döntő lebonyolítása egészen eltérő előkészületeket igényel minden szinten, mint egyetlen BL-találkozó megrendezése” – fogalmazott Wiederer. Hozzátette: még mindig bizonytalanság van Európában a vírus terjedésével kapcsolatban, ennek pedig következményei lehetnek egy ilyen kézilabda-fesztiválra, amelyen nagy létszámban lennének jelen a „fanatikus szurkolók”.

A pénteki döntés nincs hatással a BL következő szezonjára, amelynek első fordulójára szeptember 12-13-án kerül sor, a csoportok sorsolása július 1-jén lesz Bécsben.

Forrás: MTI

Borítókép: A győri Eduarda Taleska Amorim (b), és Marit Malm Frafjord, a román csapat játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében játszott Győri Audi ETO-CSM Bucuresti mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2018. május 12-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!