Lehetőség

2023.07.03. 10:28

A jövő televíziós és rádiós szakembereit várja a közmédia

Ismét meghirdeti tehetséggondozó programját a közmédia. A fiatalok mentor támogatásával a gyakorlatban ismerhetik meg a hírterület és a magazinműsorok szerkesztő-riporteri feladatait, vagy tapasztalatot szerezhetnek a tartalomgyártás műszaki oldalán - olvasható az MTVA Sajtó és Marketing Iroda hétfői közleményében.

MW

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Zamrznuti tonovi

Hozzátették, Magyarország legnagyobb és legmodernebb eszközparkkal rendelkező médiavállalata egyénre szabott beszédtechnikai képzést is nyújt a programban.   

Újra megnyitja kapuit a média és a médiatechnológia iránt érdeklődő, akár jelenleg is ezeken a területeken felsőfokú tanulmányokat folytató vagy már friss diplomás fiatalok előtt Magyarország legnagyobb médiavállalata

- fogalmaztak a közleményben. Európai szinten kiemelkedő technikai környezetben, a szakma legjobbjaitól, gyakorlatorientált formában szerezhetnek piacképes tudást a közmédia ingyenes tehetséggondozó programjának résztvevői a hírterület, az egyéb rádiós és televíziós műsorok, vagy a híradástechnika, távközlés és műsorinformatika területén - fűzték hozzá.   

Kiemelték: 

a szakmai kompetenciafejlesztést személyes mentor iránymutatása, és egyedülálló módon egyéni beszédképzés is biztosítja. 

A mentoráltak közvetlenül kapcsolódhatnak be a munkafolyamatokba, hogy a program végére átfogó képet kapjanak a rádiós és televíziós műsorkészítésről. A műszaki terület iránt érdeklődők máshol nem tanulható munkakörök alapjait sajátíthatják el - a többi közt - az A38 Hajón zenei felvételek rögzítése során vagy a Kossuth rádió stúdióiban, és részt vehetnek 3D televíziós grafikai tervezésben - ismertették.   

A tehetséggondozó program hosszú távú célja az utánpótlás kinevelése tartalmi és produkciós területre, valamint a magas színvonalú médiatartalom-előállításhoz szükséges műszaki felkészültség biztosítása. A fiatal tehetségek a későbbiekben akár önállóan is megállják helyüket a televíziós és a rádiós szakma alapját jelentő szerkesztői vagy riporteri feladatkörben, a műszaki irányultságú résztvevők pedig magabiztosan fognak mozogni a többi mellett a képmérnök, a hangmérnök és a stúdiótechnikusi feladatokban - írták.   

"A Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány Tehetséggondozó Programja diploma előtt álló vagy frissdiplomás, szakmai pályájukat egy professzionális médiaszakmai szervezetnél elképzelő fiatalokat keres. Pályázni augusztus 4-ig lehet a [email protected] e-mail címen, bővebb információ a media-akademia.hu oldalon található. A program szeptember 18-án kezdődik, lezárultával a legeredményesebb résztvevőknek a közmédia karrierlehetőséget kínálhat" - áll a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában