Ünnepi készülődés

2021.12.09. 07:20

Sokszínű adventi programkínálattal várja a látogatókat a Hagyományok Háza

A péntektől vasárnapig tartó programok ingyenesek, de csak védettségi igazolvány felmutatása mellett látogathatók.

Egyedi portékákkal, kézműves workshopokkal, népzenei koncertekkel és táncházzal, zenés-táncos előadásokkal, valamint családi és gyerekprogramokkal is várja a közönséget péntektől vasárnapig, december 10. és 12. között a Budai Vigadóban a Hagyományok Háza az Ünnepváró Vásár elnevezésű adventi rendezvényen.

Az ünnepváró program részeként tartják pénteken az intézmény karácsonyi rajzpályázatának eredményhirdetését. A legszebb alkotásokból kiállítás nyílik a Halmos-Karsai teremben.

Idős népzenészek megsegítésére rendezik az Összefogás hagyományőrző mestereinkért című jótékonysági koncertet, amelyen közreműködik az Üsztürü Zenekar és Nyitrai Mariann, az Eszterlánc, Virágvölgi Márta és a Tükrös Zenekar, Havay Viktória és a Horsa Banda, Fekete Antal, Havasréti Pál és Koncz Gergely. Színpadra lépnek a Kodoba testvérek, a Turi testvérek és Szalóki Ági.

A műsor teljes bevételét a mezőségi zenészmesterek megsegítésére fordítják.

Szombat délelőtt a Guliba Társulat gyerekműsora, délután adventi gasztronómiai bemutató, a Pengetős Trió gyerektáncháza és hangszerbemutatója, Laposa Julcsi és zenekara gyerekkkoncertje valamint Navratil Andrea családi koncertje várja a közönséget. Este a színházteremben a Magyar Állami Népi Együttes fiatal alkotóinak koreográfiái lesznek láthatók a Fókuszban a koreográfusok elnevezésű sorozatban. A szombati programot tánc- és énektanítás, majd hajnalig tartó táncház zárja.

Vasárnap töltött káposztát is lehet kóstolni, de lesz gyerekkoncert, akadálymentes táncház és fellép Szalóki Ági és zenekara is. Az ünnepi program Maier Cseperke, a 2019-es Fölszállott a páva különdíjasának fellépésével zárul az Átriumban.

Egyedi kézműves és népi iparművészeti termékek közül is válogathatnak a látogatók az ünnepi vásáron.

Lesznek egyebek mellett nemez, bőrműves és csuhé portékák, hímzett és szövött használati és dísztárgyak, valamint népi ékszerek, kiegészítők, játékok, kosarak, kerámiatárgyak és sütőedények.

A programok az Átriumban ingyenesek, de csak védettségi igazolvány felmutatása mellett látogathatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!