Hagyományőrzés

2018.08.09. 10:28

Népzenészeknek hirdetett pályázatot a Halmos Béla Program

Népzenei előadók külföldi fellépéseit, stúdiófelvételeit, médiamegjelenéseit, népzenei konferenciákat és szakmai képzéseket is támogatnak a Halmos Béla Program nemrégiben megjelent pályázati kiírásai.

Szentendre, 2014. szeptember 6. A Téka és a Méta együttes az I. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóján, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban 2014. szeptember 6-án. MTI Fotó: Beliczay László

Öt témakörben hirdetett pályázatot a Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégiuma. A pályázatok benyújtási határideje: augusztus 24.

A magyar művészek, együttesek külföldi szereplésére mind az előadók és képviselőik, mind a külföldi koncerthelyszínek pályázhatnak. Erre összesen 5 millió forintos keret áll rendelkezésre.

Összesen 15 millió forint jut arra néptáncegyüttesek zenei aláfestésének támogatására. Ebbe a kategóriába tartozik a hangfelvételek rögzítése, de a bemutatók során élő zenét szolgáltató zenekarok kifizetése is.

A népzenei konferenciák megvalósítását 10 millió forintos keretből támogatja a program, ebben a kategóriában pályázatonként legfeljebb 3 millió forint igényelhető.

Oktatásra, szakmai képzésre, továbbképzésre és tanulmányútra a 25 milliós keretből pályázatonként 1,5 millió forint kérhető.

A népzenei tartalmak létrehozására, illetve azoknak a médiában történő hirdetésére összesen 30 millió forint áll rendelkezésre.

A részleteket és a pályázati adatlapokat a Nemzeti Kulturális Alap honlapján érhetik el az érdeklődők.

Borítóképünk illusztráció

MTI Fotó: Beliczay László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában