Helytállás

2023.09.16. 13:41

A magyar költségvetés erején felül biztosítja a határok védelméhez szükséges forrásokat

A védelmi kiadások elérik a GDP két százalékát, miközben a határvédelmi kiadások 2015 óta meghaladták a 650 milliárd forintot - ismertette az uniós tagállamok pénzügyminisztereinek spanyolországi informális tanácskozásán tartózkodó Varga Mihály.

MW

Varga Mihály pénzügyminiszter

Forrás: Varga Mihály Facebook-oldala

A magyar költségvetés erején felül biztosítja a határok védelméhez szükséges forrásokat - írta a pénzügyminiszter szombati Facebook-bejegyzésében.

Az uniós tagállamok pénzügyminisztereinek spanyolországi informális tanácskozásán tartózkodó Varga Mihály posztjában úgy fogalmazott, Magyarországnak egy háborús övezetben és az egyre növekvő migránsválság fő útvonalán kell helytállnia.

A magyar költségvetés erején felül biztosítja az ország biztonságához és a határok védelméhez szükséges forrásokat: a védelmi kiadások elérik a GDP két százalékát, miközben a határvédelmi kiadások 2015 óta meghaladták a 650 milliárd forintot

 - ismertette.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta, méltányos lenne, ha ebben a rendkívüli helyzetben az uniós szabályok nem tekintenék az ország védelmére fordított kiadásokat a maastrichti hiány részének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában