energiatakarékosság

2019.09.25. 14:40

Már 558 megawattot takarított meg a virtuális erőmű

A programban már több energiát sikerült megtakarítani, mint a paksi erőmű teljesítményének negyede.

Már 558 megawattnál jár a Virtuális Erőmű Program, amely a csatlakozó vállalatok, önkormányzatok és iskolák energiamegtakarítását számolja – közölte Mezősi Balázs, a projekt vezetője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Molnár Ferenc, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a program célja, hogy a környezetvédelemmel pénzt takarítsanak meg az intézmények. Ezt a jó gyakorlatok terjesztésével is ösztönzik.

A Virtuális Erőmű Programot ajánlotta az ENSZ-klímacsúcs résztvevőinek figyelmébe 2019. szeptember 24-i New York-i felszólalásában Áder János köztársasági elnök is. Az államfő elmondta, hogy a 10 éve indult program lényege és filozófiája szerint az a legolcsóbb és legzöldebb energia, amelyet meg sem termelünk. „A program keretében eddig több energiát takarítottunk meg, mint ami a magyarországi atomerőmű teljesítményének egy negyede” – jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában