Versenyképesség és digitalizációs átalakulás

2019.05.04. 08:15

Együttműködési megállapodást kötöttek Fehérvár jövőjéért

Együttműködési megállapodást írt alá pénteken Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara és a Prosperis Alba Kutatóközpont a Hiemer-házban.

V. Varga József

Az ünnepélyes aláírás pillanatai: Csanády László (b), Zoltayné Paprika Zita és Cser-Palkovics András

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az aláírást megelőző sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester, Zoltayné Paprika Zita dékán és Csanády László ügyvezető számolt be a részletekről. Amint elhangzott: az önkormányzat számára kiemelten fontos a Corvinus egyetem városi jelenléte. A feltáró, összehasonlító kutatások több kapcsolódási területet érintenek: a versenyképességet, a digitalizációs átalakulást és a fenntarthatóságot.

A felek közös célja olyan kutatások megvalósítása, amelyek eredményei alapul szolgálhatnak a gazdasági szereplők, a közfeladatokat ellátó és más szervezetek számára az egyes fejlesztési irányok meghatározásához. A Budapesti Corvinus Egyetem a fehérvári campus oktatóinak, hallgatóinak bevonásával feltáró, összehasonlító kutatásokat végez több kapcsolódási terület – főként a versenyképesség, a digitalizációs átalakulás, a környezeti és társadalmi fenntarthatóság, a társadalmi diverzitás és a hálózatok – mentén. A kutatás kiterjed a közlekedés, az egyéb közszolgáltatások, a kulturális élet gazdaságfejlesztésre gyakorolt hatásának vizsgálatára, valamint több európai nagyváros gyakorlatának összevetésére is. Az egyetem elkötelezett amellett, hogy a tudományos kutatások társadalmi hasznosulása is megvalósuljon, és a város számára releváns megoldások jöjjenek létre.

Az ünnepélyes aláírás pillanatai: Csanády László (b), Zoltayné Paprika Zita és Cser-Palkovics András
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az önkormányzat vállalja, hogy felvet olyan aktuális, megoldásra váró kérdéseket, amelyek kapcsolódnak a kutatási tevékenységhez, valamint helyszín biztosításával is közreműködik e tevékenységek és eredmények bemutatásában, illetve konferenciák és viták lebonyolításában. A Prosperis Alba Kutatóközpont az együttműködés során koordi­náló, kapcsolattartó feladatokat lát el, amelynek keretén belül közreműködik a Corvinus egyetem és a székesfehérvári gazdasági szereplők, civil szervezetek, egyéb közösségek, a munkavállalók és a lakosság kutatással érintett részével történő kapcsolat kialakításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában