Pénzügyi útmutató a vállalkozások számára

2023.10.19. 18:30

A fehérvári gazdasági konferencia fókuszában az innováció és a támogatások álltak

Az FMKIK székházban rendezett konferencián mutatták be a legújabb finanszírozási lehetőségeket és támogatásokat, amelyek a jövőben elősegítik majd a hazai és régiós vállalkozások növekedését és versenyképességét.

Hajdú Marianna

Résztvevők egy csoportja hallgatja az előadást a pénzügyi lehetőségek konferenciáján

Forrás: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Csütörtökön délelőtt rendezték meg a "Pénz, de honnan?" című gazdasági konferenciát, ahol a hazai és a régió vállalkozásainak versenyképességének a megőrzéséhez szükséges eszközökről és lehetőségekről esett szó. A rendezvényen számos elismert szakember osztotta meg gondolatait, többek között Antal Ferenc, a stratégiai tranzakciókért felelős helyettes államtitkár, és Zsuffa Ákos, a Felnőttképzők Szövetségének elnöke.

A konferencia kiemelt témái között szerepel az Európai Unió által nyújtott támogatások jelenlegi helyzete, különös tekintettel az agrárium szektorra, valamint a Helyreállítási Alap pályázati kiírásaira való felkészülés. Kiemelt figyelmet kapott a kis- és középvállalkozások számára elérhető 30 milliárd forintos innovációs támogatási program, valamint a Széchenyi Kártya Program Max +, ami alacsony kamatai tesznek vonzóvá a vállalkozások számára.

Az Exim Bank és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. képviselői az állami garanciavállalások és a kedvező hitelkonstrukciók iránt érdeklődő vállalkozóknak nyújtott tájékoztatást. Külön hangsúlyt kapott az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. által, 8 milliárd forintnyi forrás felhasználásával megvalósuló program, amely a hazai kkv-k fejlesztését célozza.

A résztvevők betekintést nyerhettek az aktuális és várható jelenlegi pályázatokba, valamint foglalkoztatási és képzési támogatásokba. A konferencia részeként lehetőség nyílt személyes konzultációra is az előadókkal, így a vállalkozók közvetlenül kérhettek tanácsot vagy információkat saját üzleti terveik és lehetőségeik kapcsán.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!