Gazdaság

2015.06.16. 15:29

Quaestor-ügy - Küldik a leveleket

Közel 32 ezer ügyfél kárrendezési igényét regisztrálta eddig Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja.

B. Kiss László

Közülük 28 ezer 613 ügyfélnek már postázták az arról szóló értesítést, hogy kárrendezés és kártalanítás iránti kérelmük a jogszabályban megjelölt benyújtási határidőn belül beérkezett. A beérkezést követően az alapoknak 30 napjuk van megvizsgálni az igényeket, és a regisztrációról értesíteni az igénylőket. A QA jóval a határidőn belül igyekszik minden igénylőt értesíteni a folyamat állásáról, így a regisztrációs értesítést tartalmazó levelek a postai kézbesítéstől függően a napokban érkeznek meg a címzettek többségéhez.

A levelek kiküldésével a végéhez közeledik a kárrendezés első, az igények beérkezését és iktatását magában foglaló szakasza. Pázmándi László, a QA projektfelelőse közölte, hogy a második szakaszban a Beva és a QA a kárrendezést igénylők jogosultságát ellenőrzi, hogy megállapíthassa a kifizetések összegét. Erről külön értesítést küld majd azoknak, akiknek jár a törvény szerinti kárrendezés. A Quaestor kötvényesek által június 5-ig a kormány ablakoknál beadott, vagy postára adott kártalanítási kérelmeket fogadja be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!