Gazdaság

2014.03.31. 17:35

Gazdára várnak a nívódíjak

Kiírták az idei megyei építőipari nívódíjat. Jelölni május 12-ig lehet, az az elismerést május 30-án, az Építőipari Vállalkozások Szakmai Napján adják át.

Klecska Ernő

Az ARÉV Baráti Kör Egyesület kezdeményezésére 2006-ban létrejött díj eredetileg fehérvári volt, de az erről szóló önkormányzati rendelet 2011.december 31- én hatályát vesztette. Ezt követően az ARÉV Baráti Kör Egyesület, a Fejér Megyei Építészek Kamarája, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) , a Fejér Megyei Mérnöki Kamara úgy határozott, hogy új díjat alapít, Fejér Megyei Építőipari Nívódíj néven.

- Ez az elismerés azon épített alkotásoknak adományozható, melyek megvalósítása 5 évnél régebben történt, az azóta eltelt időben az üzemeltetés során igazolta a várhatóan tartós, az eredeti célnak megfelelő használat lehetőségét. Műemléki és helyi védettség alatt álló épületek esetében csak azok felújítási munkáira adományozható Nívódíj - jelentette be sajtótájékoztatón Radetzky Jenő, az FMKIK és Kiss Lajos, az ARÉV Baráti Kör új elnöke. A díj odaítélésében nem lehet meghatározó az alkotás jellege, tulajdonviszonya. Ugyanakkor meghatározó az üzemeltetés gazdaságossága, a karbantartottság, a települést formáló, szépítő hatása. A Díj, azon alkotásoknak adható, melyekre a szakma, a lakosság, vagy annak valamely civil szervezete tesz ajánlást. Az elismerésre pályázhat maga a tervező, a kivitelező, vagy a tulajdonos is.

Az ajánlásnak tartalmaznia kell a díjazásra javasolt alkotás beazonosítható megnevezését, pontos címét. Hasznos segítség lehet a tervezők, kivitelezők adatainak megadása, vagy fénykép csatolása a javaslathoz. A díj odaítéléséről az alapítók által delegált 2-2 főből, illetve a Fejér megyei főépítészből álló szakmai zsűri dönt, szigorúan szakmai alapon - mondták.

A Fejér Megyei Építőipari Nívódíj átadására a május 30-31. között meghirdetett Építőipari Vállalkozások Szakmai Napja rendezvénysorozat keretében, május 30-án kerül majd sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!