Gazdaság

2011.08.16. 05:17

Jelentősen javította eredményét a Mol a második negyedévben

A Mol csoport 54 milliárd forint nettó eredményt ért el az idei év második negyedévében, szemben az egy évvel korábbi 43,2 milliárd forint veszteséggel, a bevétel 23 százalékkal 1.298,4 milliárd forintra nőtt, a profit meghaladja az elemzők által várt 46,5 milliárd forintot.

MTI

A társaság kedden tőzsdei gyorsjelentésében közölte, hogy az első félévben 146,6 milliárd forint nettó eredményt ért el, szemben a tavalyi első hat hónapi 24,2 milliárd forint veszteséggel. A bevétel 28 százalékkal 2.475,6 milliárd forintra nőtt ugyanezen időszakban.
A Mol az első negyedévben a konszolidált, nem auditált, a nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült gyorsjelentés szerint 92,7 milliárd forint nettó eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 19 milliárd forinttal, a társaság bevétele 34 százalékkal 1.177,2 milliárd forintra nőtt.
A gyorsjelentés idézi Hernádi Zsolt, elnök-vezérigazgatót, aki elmondta: az első félévben részben a megnövekedett nemzetközi termelésnek köszönhetően a kutatás-kitermelés (upstream) üzletág részesedése volt a legjelentősebb az eredményből. A szegmens eredményének további növelése érdekében intenzív beruházási program megvalósítását tervezik Oroszországban, Szíriában, Irak kurdisztáni régiójában és a főbb kelet-közép-európai területeken. A feldolgozás-kereskedelem (downstream) üzletágban is további beruházások várhatók, illetve a hatékonyság javítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!