Gazdaság

2011.08.19. 05:50

A bankok fizethetik a közjegyzőt a devizahitelesek szerződésmódosításánál

A Magyar Nemzet úgy tudja, a kormány tervei szerint az árfolyamrögzítést kérő devizahitelesek szerződésmódosításának közjegyzői díját a bankoknak kell majd viselniük, és az erre vonatkozó rendelet már meg is született, csak Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter álírására vár.

MTI

A lap a szerdai kormányülés egyik meg nem nevezett résztvevőjére hivatkozva azt írta: a miniszterelnök a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot (KIM) olyan rendelet kidolgozására kérte fel, amely csökkenti az ügyfelek terheit. A Magyar Nemzet szerint a KIM-nek olyan előterjesztést kell letennie az asztalra, amelynek értelmében a bankokat terhelné az árfolyamrögzítés miatti szerződésmódosítás közjegyzői díja, amit az általános szabályok szerint állapítanak majd meg. Úgy tudják, a rendelet már el is készült, csak Navracsics Tibor aláírására vár.
Korábban a Magyar Országos Közjegyzői Kamara az árfolyamrögzítést kérő hitelesek szerződésmódosítása esetében 10-20 ezer forintos díjra tett javaslatot a nemzetgazdasági tárcának. Kovács Zoltán, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pedig a múlt héten arról beszélt, hogy a bajba jutott embereket még ennyivel sem akarják terhelni, ezért önmérsékletet várnak a bankoktól és a közjegyzőktől egyaránt - írta a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!