Gazdaság

2009.07.03. 02:26

"Sale" nyár idusán

Székesfehérvár - Nyár közepe van, de már szezonvégi kiárusítással csábítják a vevőket a kereskedők.

S. Töttő Rita


Árengedmények csábítanak sok ruhaboltban is
Fotó: Nagy Norbert

Egyre korábban kezdődnek a szezonvégi kiárusítások a boltokban. Idén a gazdasági válságra hivatkozva már nyár közepén jelentős árleszállítással csábítják be a kereskedők a hezitáló vásárlókat. Sok helyen 30-50-70 százalékkal olcsóbban juthatunk ruházati termékhez, cipőhöz, kiegészítőkhöz, miközben az áfaemelés miatt az élelmiszerüzletekben drágulással szembesülhet a fogyasztó. Persze a napokban még a korábban felvásárolt készleteket árusítják az üzletek, ezért nem feltétlenül látjuk azonnal a drágulást. Szép lassan azonban a havi bevásárlás végösszegén is meglátszódik, hogy júliustól vastagabban fog a ceruza.

A szezonvégi kiárusítások marketingakciói azonban nem hoztak újat: körútunk alkalmával találkoztunk olyan üzlettel, ahol egyes termékek féláron drágábbak, mint egy hónappal ezelőtt, de azért sokszor valódi árcsökkenés tapasztalható a sale felirat mögött.

Nyári, ősz eleji kollekciónkat még bőven összeállíthatjuk féláron, így tett Molnár Vivien, a Hírlap szépe is, akit elkísértünk shopping-körútján.

- Idén a nőies, színes egyberészes ruhák, a csipkés mellények tetszenek - mesélte a fiatal hölgy, akinek nagy örömére sok hasonló áru található az üzletek polcain. Hogy mi jön be idén a fiataloknak, s mennyit takaríthat meg a vásárló egy ilyen székesfehérvári bevásárlótúrán, a Vasárnapi Fejér Megyei Hírlap színes riportjából megtudhatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!