10°

Megye I.: jöjjön a rangadók hétvégéje!

Székesfehérvár - A 19. fordulóra készülődnek a csapatok Fejér megye első osztályú labdarúgó bajnokságában. A hétvégi párosítások hazai trénereit kértük némi esélylatolgatásra.

Március 19., szombat, 15.00

Velence FQL System (1.)-Martonvásár (4.)

Pavlik József a Velence FQL System vezetőedzője: Ismét elérkezett a Fejér megyei El Classico, nagyon jó mérkőzésre számítok, bízom abban, hogy meg tudjuk ismételni azt a teljesítményt, amelyet az elmúlt fél szezonban nyújtottunk. Jó futballt szeretnék látni a csapatomtól, remélem, hogy megnyerjük a találkozót. A keretből a Tordason kiállított Csikesz Zoltán fog hiányozni, rajta kívül többé-kevésbé együtt van a társaság. Ha a céljainkat el akarjuk érni, akkor nem veszíthetünk sok pontot hazai pályán, és azt sem szabad elfelejteni, hogy nagyon sok van még hátra a bajnokságból. Két hét múlva, április másodikán fogadjuk az Iváncsát, és addig mindenképpen jó lenne, ha megmaradna a hárompontos előnyünk.

Sárosd (12.)-Mezőfalva (9.)

Dvéri Zsolt a Sárosd vezetőedzője: – Igazi presztízsmeccs, szomszédvárak rangadója lesz, úgyhogy nem kell hozzá külön felvezetés. Jó mérkőzésnek számított korábban is, én bízom benne, hogy a Bicskén mutatott formánkat át tudjuk menteni szombatra. Nekünk minden pontra szükségünk van, nagyon remélem, hogy a három pontot itthon tudjuk tartani. Óriási harc folyik a kiesés ellen, minden csapat kapaszkodik, elkezdte gyűjtögetni a pontokat, így nyilvánvaló, hogy hazai pályán nekünk ezt a mérkőzést győzelemmel kell zárnunk. Erre készülünk egész héten, természetesen nem lebecsülve a Mezőfalva csapatát. Már azt a teljesítményt nyújtotta a csapat a 16, illetve a 18. fordulóban, amelyet a felkészülés alatt láttam a társaságtól, így átmenthetjük ezt a formát, és sikeresen meg tudjuk vívni ezt az összecsapást. Igazán még ekkor sem lélegezhetünk fel, mert sok forduló van hátra, de esélyt adna ahhoz, hogy a középmezőnyhöz csatlakozzunk.

Március 20., vasárnap

Szár (13.)-Ercsi (7.)

Lacza Albert a Szár vezetőedzője: – Egy jó ellenfél látogat hozzánk, kitűnő játékerőt képviselnek, és a tabellán elfoglalt helyezésük alapján is ők számítanak a mérkőzés esélyeseinek. A múlt héten, Sárszentmiklóson szerezhettünk volna pontot, ezért mindenféleképpen ezt az elhullajtott pontot, pontokat valahogy meg kell szereznünk. Nem lesz könnyű, mert Géber Ákost legutóbb kiállították, és sajnos Fenyvesi Viktor sem lesz harcképes. Azt az utat választottuk, hogy az ifjúsági csapatból feltörekvő fiatalokat fogjuk innentől kezdve beépíteni, reméljük ez elég lesz a bennmaradáshoz. Bízom benne, hogy a fiatalok lendülete, motiváltsága hoz majd annyi pontot, hogy a célunkat elérjük. Kétségtelen, hogy ez kockázatos, de szerintem a helyi kötődésű, szári fiataloké a jövő! Erről az útról nem fogunk letérni!

Mór (3.)-Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (5.)

Horváth Zoltán a Mór vezetőedzője: – Most is, ahogy mindig, győzelmet várok, annak ellenére, hogy rendkívül kevesen vagyunk. Tizenhárman voltunk Mezőfalván, köztük két 17 éves ifista. Megpróbáljuk ezt a bajnokságot tisztességgel végigjátszani, minél jobb eredményt elérni, és meglátjuk mi lesz ennek a vége. A realitás talaján vagyok, rengeteget edzünk, és dolgozunk, amit a csapat eddig is nyújtott az szenzációs! Jövőre megkapom a lehetőséget, több játékosom lesz, és felvesszük a versenyt.

Iváncsa (2.)-Puskás III FC (10.)

Miskovicz Bálint az Iváncsa vezetőedzője: – A mi helyzetünkben most már égetően fontos a három pont megszerzése. Szerencsétlenek voltunk legutóbb Ercsiben, de igazán ezt csak saját magunknak köszönhetjük, mert volt három-négy százszázalékos lehetőségünk, amelyeket nem lőttünk be. Kisebbfajta hullámvölgybe került a csapatom, de remélem azt, hogy ebből minél előbb kijövünk, és mindenképpen győzelmet várok vasárnap. Lesznek változások a csapatban, frissíteni fogok, három-négy helyen is.

Pusztavám (14.)-Sárszentmiklós (6.)

Kocsis Jenő a Pusztavám vezetőedzője: – Nem játszottunk rosszul az elmúlt fordulóban, Gárdonyban, ám most sem vár ránk könnyebb kilencven perc. Sokat számított, hogy felépültek a sérültjeink, fel tudunk állni, ráadásul végre olyan egységes csapatunk van, mint amilyen a megye kettőben volt. Kicsit ugyan későn álltunk össze, de mint egyetlen amatőr csapat – a 18 játékosomból 17 pusztavámi – megpróbáljuk felvenni a kesztyűt, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Nem mi vagyunk a favoritok a Sárszentmikós ellen, de ez nem azt jelenti, hogy feltartott kézzel mennénk ki a pályára!A riválisaink hozzánk látogatnak, megpróbáljuk a lehetetlent, most látok rá esélyt, hogy kiharcoljuk a bennmaradást. Egyedül Rozembaum Attila Artúr nem játszhat, ő az ötödik sárga lapját gyűjtötte be legutóbb.

Tordas (8.)-Polgárdi Vertikál (15.)

Hámori György a Tordas vezetőedzője: – Tisztelve az ellenfelet, de nyerni szeretnénk, ezzel úgy érzem, helyrerázódnánk. A támadásban még vannak gondjaink, a helyzetek nem mennek be, viszont a védekezésünk már nagyjából összeállt. Nem voltak a héten ideálisak a körülményeink, a kétnapos eső nem tett jót az edzőpályánknak, állt rajta a víz. Többen bajlódnak kisebb sérüléssel, a fiatalokkal legutóbb meg voltam elégedve, kérdéses, hogy mennyire tudják állandósítani a formájukat.

Lajoskomárom (11.)-Bicske (16.)

Mári Attila a Lajoskomárom szaktanácsadója: – A vezetőségnek is mondtam, hogy azzal nagy hibát követtek el, hogy nem a tél folyamán cseréltek edzőt, amikor a játékoskeretben is lehetett volna változtatni. Arról nem is beszélve, hogy van egy-egy játékos, aki nem érzi át annak a helyezésnek súlyát, amelyet jelenleg a csapat elfoglal. A Polgárdi elleni mérkőzés után tudattam a csapattal, hogy mindenki felejtsen el mindent, mert jelenleg a Lajoskomárom csapata a bennmaradásért küzd! Egyáltalán nem vár ránk könnyű mérkőzés, főleg abban a tekintetben, hogy a szünetben megerősödött a Bicske, bár az eredményei egy-két esetben nem ezt mutatják. Bennünket azonban nem zavarhat meg semmilyen körülmény, nekünk csak saját magunkkal kell törődnünk, mert amennyiben nem ezt tesszük, és azt nézegetjük, hogy ki, hol áll, akkor nagyobb baj is lehet.


Legolvasottabb

1
Párizstól Fehérvárig futottak – Hatalmas tömeg fogadta a hazatérő telekiseket
2
Három autó ütközött össze Söréd és Magyaralmás között
3
Árokba borult egy autó a 63-ason
4
Halálos vonatgázolás Gárdonyban (frissítve!)
5
Fának hajtott egy személyautó Pákozd és Sukoró között
házilag a legjobb
Igazi kényeztetés a rossz időben
díjeső / 24 perce
Bécsben és Waterlooban is nyert az 1945
Török Ferenc filmjét számos elismerés után két újabb nemzetközi fesztiválon díjazták.
Gyász
/"Küzdöttél, de már nem lehet, a csönd ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelejtenek, örökké él, akit nagyon szerettek."/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *KÁLMÁN JÓZSEFNÉ * *született Horváth Erzsébet* fáradhatatlannak tűnő, drága jó szíve, életének 88. évében örökre megpihent. Temetése 2017. október 26-án, csütörtökön 14 órakor lesz a Béla úti temetőben. Köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, gyászunkban együttérzéssel osztoznak. A gyászoló család
/"Annyira akartam élni, betegséget legyőzni, búcsúztam volna tőletek, de erőm nem engedett, így búcsú nélkül, szívetekben tovább élhetek."/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *TÓTH SÁNDORNÉ* *gyúrói lakos* életének 79. évében váratlanul elhunyt. Temetése 2017. október 25-én 16 órakor a gyúrói evangélikus temetőben lesz. Gyászoló család
Fájdalommal tudatjuk, hogy édesanyánk, *özv. BALOGH JÓZSEFNÉ szül. Jankovics Lídia* szíve, türelemmel viselt hosszú betegség után, életének 84. évében megpihent. Temetése 2017. október 25-én, szerdán 16 órakor lesz az abai református temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik a temetésen részt vesznek és gyászunkban osztoznak. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *SZABÓ TIBOR* *ny. mk. alez.* 67 éves korában elhunyt. Temetése - katonai tiszteletadás mellett - 2017. október 25-én 13.30-kor a székesfehérvári Béla úti temetőben lesz. Köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, gyászunkban osztoznak. A gyászoló család
karmolt és harapott / 45 perce
Az utcán támadt két emberre egy medve
M1-es autópálya / 53 perce
Szalagkorlátnak ütközött egy kisteherautó!
Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Szántóné Balázs Edit / 57 perce
Lehetett-e zsidó Árpád fejedelem?
Gábor Gina
Bőr-, haj- és arcápolás / 57 perce
Szépüljön természetesen!
hajnali edzés / 1 órája
Hosszú Katinka az ünnepnapon sem pihen
program módosulás / 1 órája
Elmarad a fiatalok utcaszínházi előadása
ÖKK Székesfehérvár