Foci

2010.06.14. 20:36

Döntetlennel kezdett a címvédő olasz csapat

A címvédő olasz válogatott 1-1-es döntetlent játszott a paraguayi csapattal a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság F csoportjának hétfői nyitómérkőzésén.

MTI

Az első félidőben a paraguayiak szereztek vezetést egy szabadrúgást követő fejessel, a fordulást követően aztán - szintén egy pontrúgásból - De Rossi révén egyenlítettek az olaszok.
 Marcello Lippi szövetségi kapitánynak gondot okozhat a jövőben, hogy a hétfői találkozó szünetében sérülés miatt le kellett cserélni Gianluigi Buffont.

 F csoport, 1. forduló:
Olaszország-Paraguay 1-1 (0-1)



Fokváros, Zöld Pont Stadion, 62.689 néző, v.: Archundia (mexikói)
gólszerzők:     De Rossi (63.), illetve Alcaraz (39.)
sárga lap: Camoranesi (70.), illetve Caceres (62.)

Olaszország:

Buffon (Marchetti, a szünetben) - Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito - Montolivo, De Rossi, Marchisio (Camoranesi, 59.) - Iaquinta, Gilardino (Di Natale, 72.), Pepe
    
Paraguay:

Villar - Bonet, Da Silva, Alcaraz, Morel - Vera, Caceres, Riveros, A. Torres (Santana, 59.) - Barrios (Cardozo, 76.), Valdez (Santa Cruz, 68.)

 I. félidő:

39. perc: Torres ívelt fel egy szabadrúgást az olasz térfél közepéről, az előre húzódó Alcaraz pedig Cannavaro és De Rossi szorításában, hét méterről a kapu bal oldalába fejelt (0-1).

  II. félidő:
63. perc: egy bal oldali szögletre Villar rossz ütemben mozdult ki, a labda mellé bokszolt, De Rossi pedig három méterről az üres kapuba lőtt (1-1).

 A hideg időben, szakadó esőben - amely helyenként jéggel párosult - a hat világbajnokkal (Buffon, Cannavaro, Zambrotta, De Rossi, Iaquinta, Gilardino) olaszok kezdtek jobban, a címvédő a mezőnyben többet birtokolta a labdát, ennek ellenére egy pontrúgást követően a paraguayiak szereztek vezetést.
 Az olaszok gondjait növelte, hogy a második félidőre már nem jött ki a megsérült Buffon kapus, akinek helyét Marchetti foglalta el. A folytatásban sem volt túl sok ötlet az európaiak játékában, ugyanakkor egy szöglet - és Villar kapus hatalmas bakija - meghozta számukra a várva várt egyenlítést.
A hajrában is inkább az olaszok voltak fölényben, de újabb gól már nem született.
 Olaszország negyedik alkalommal játszotta vb-nyitányát dél-amerikai riválissal szemben: 1966-ban 2-0-ra nyert, majd 1998-ban 2-2-es döntetlent játszott a chileiekkel, 2002-ben pedig 2-0-ra győzött az ecuadoriak ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!