Foci

2015.02.24. 19:37

Felcsúton eddig 23 NB I-es futballistát és 77 utánpótlás-válogatottat neveltek

Székesfehérvár – A 18. forduló mérkőzéseivel tovább folytatódik az NB I-es labdarúgó-bajnokság.

Matók János

A felcsúti Puskás Akadémia FC szombaton a Debrecent fogadja a Pancho Arénában. A csapatban – az alapvető célkitűzésnek megfelelően – több, saját nevelésű futballista is játszik.

A 17 éves akadémista, Sallai már bizonyított az NB I-ben. Fotó: puskasakademia.hu

A jövőt illetően az építkezés magasabb fokozatába kapcsolt a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia. Mely intézmény szervezetileg és életkorban is elérte már azt a szintet, aminek köszönhetően komoly piaci szereplő lehet a magyar labdarúgásban. A főként utánpótlás-nevelő intézmény már 23 NB I-es játékost nevelt ki, 77 utánpótlás-válogatottat adott a magyar labdarúgásnak, és a PAFC jelenlegi keretében 13 egykori akadémista játszik. Ezek a tények a legfontosabbak most az akadémia életében. Mindezek tükrében érdemes személyesen is látni az építkezés folyamatát, s olyan bajnoki meccseket megnézni tavasszal a Pancho Arénában, mint a Debrecen, a Videoton, a Honvéd, a Fradi, az Újpest elleni találkozókat. Viszont tudni kell, hogy 2014. szeptember 15-étől már csak klubkártyával lehet az NB I-es meccsekre – köztük a PAFC találkozóira a Pancho Arénába – jegyet vásárolni a pénztárakban, és az online felületeken. A plasztik kártya lehetővé teszi, hogy a szurkolónak csak egyszer kell megadnia az adatait, s amikor jegyet állíttatna ki egy adott meccsre, elegendő a pénztárban a kártyát átadni, az adatokat a rendszer automatikusan feltünteti a jegyen, így felgyorsul az értékesítés folyamata, illetve online vásárláskor is elegendő a kártya sorszámát és pin-kódját megadni, az adatokat a rendszer automatikusan kitölti. Klubkártyát a szurkolók ingyenesen igényelhetnek a Pancho Aréna 1-es jegypénztárában, amely február 5-étől, csütörtökönként délután 14 órától 18 óráig tart nyitva, míg mérkőzésnapon a kezdés előtt 2 órával nyit.

A társadalmi felelősségvállalás iránt is érzékeny a felcsúti akadémia. Ennek megfelelően február 25-én, szerdán a Bicskei Gyermekotthonba látogatnak az NB I-es csapat futballistái (Polonkai Attila, Szélesi Zoltán, Harsányi Zoltán és Tischler Patrik), akik 14.30-tól adják át a Puskás Akadémia támogatását az otthonban lakóknak, valamint jelenlétükkel is könnyíteni igyekeznek a gyermekek mindennapjain. Korábban a Puskás Akadémia a bálokon való felajánlásaival már támogatta a bicskei otthont, valamint minden hazai mérkőzésükre – hogy a gyerekek is részesülhessenek ebből a sportélményből – ingyen hozzák el őket, bemutatva nekik Öcsi bácsiék örökségét, és egy másfajta szabadidős programban is részesítik őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!