Foci

2014.08.15. 17:50

Otthon, de idegenben

Székesfehérvár - Ideiglenes otthonában, a Sóstói stadionban harcolhatja ki első győzelmét a Lombard FC Pápa ellen, szombaton 18.30-kor az OTP Bank Ligában a Dunaújváros PASE. Az újvárosiak kerete a héten jelentősen megerősödött.

Káldor András

Kettőből semmi. Ez egyelőre a piros-fehérek mérlege, most azonban javíthatnak a Videoton ellen lagymatag játékot nyújtó, ám az azt követő két fordulóban győzelemmel záró vendégek ellen. Kétségtelen, hogy elkélne a siker, főleg abban a tekintetben, hogy a következő két játéknapon idegenben játszanak Dobos Barna tanítványai, ezeken kívül pedig még van egy elmaradt meccsük a Ferencvárossal, amelyet majd augusztus 27-én pótolnak be, szintén idegenben. Fel van tehát adva a lecke, ám a gondokon enyhíthet valamelyest, hogy két rutinos NB I-es játékost igazolt a klub, és ők akár már pályára is léphetnek a találkozón, amelyre jó hírekkel szolgáltak a rendezők, ugyanis ingyenesen tekinthetik meg a szurkolók. Ezen kívül az egyesület szurkolói buszokat indít, melyekre közel százan férnek majd fel.

A 31 esztendős Józsi György 266 első osztályú meccsel a háta mögött érkezett Újvárosba, míg Orosz Márk, aki a tavalyi szezont Pápán töltötte, az eddigi 40 NB I-es fellépéséből 20 mérkőzést játszott a kék-sárgáknál. Meg nem erősített hírek szerint egy harmadik volt Ferencváros játékosra is kivetette hálóját az újvárosi klub, téma volt náluk Julian Jenner esetleges érkezése. A szélső azonban inkább hazájában folytatja majd, ha megfelelő ajánlatot kap.

Józsi György a kispadról szállhat be az újvárosi csapatba (Fotó:DPASE.HU)

Közös pont mindkét csapatnál, hogy idejekorán, már az első fordulóban búcsúztak a Magyar Kupa küzdelmeitől, a Dunaújváros PASE-t az Orosháza, míg a pápaiakat a Soroksár verte ki. Az összecsapás nagy kérdése, hogy az utóbbi két találkozón két gólt jegyző szerb támadót mennyire tudják semlegesíteni a dunaújvárosi védők, mivel a hatalmas termetű, több mint kétméteres Sasa Popin rendkívül erőszakos, jól fejelő játékos. Azonban nemcsak ő jelenthet problémát, hanem az is, hogy nem tud hazai környezetben játszani egy ideig a csapat, tehát akárhogy is vesszük igazán csak a gárdát Székesfehérvárra elkísérő szurkolók támogatásában bízhatnak.

A mérkőzésen a Dunaújváros PASE várható kezdő tizenegye: Milinte Muscat, Gavric, Szekeres A., Csehi T. Lázár Zs., Petneházi, Böőr, Jakab D., Zsótér Urbin. A két frissen igazolt játékost egyelőre még a kispadra jelölte Dobos Barna, de könnyen lehet, hogy beveti majd őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!