Foci

2014.08.28. 13:35

Megye II: Tovább szárnyalhat a Csernye és a Sárosd

Székesfehérvár - A megye II osztályú labdarúgó bajnokságának 3. fordulójában tovább szóródhat a mezőny.

Ferencz Balázs

Osz-Car csoport

Gyengén rajtolt a megye II-ben a Kajászó, és nem számíthat könnyű mérkőzésre Bodajkon sem. Pacákék (Pálfi László) jól kezdték az idényt, két magabiztos diadal után a harmadik fordulót követően is a hibátlanok táborát erősítenék. Ki-ki mérkőzést hozhat az egyaránt egy győzelmet szerző, és egy vereséget gyűjtő Pettend és Pázmánd csatája. A hazai pálya segítheti a pettendieket. Elkapta a fonalat a Bakonycsernye. Nem szövögettek ugyan bajnoki álmokat a Bakonyban, mégis kiemelkednek eddig a mezőnyből a megye I-től búcsúzók, s most a nehezen összeálló Iszkaszentgyörgy ellen is győzelmi esélyekkel lépnek pályára.

A tavasszal jobban muzsikáló Pátka a Vértesacsa ellen szerezhet önbizalmat a folytatásra, bár minden bizonnyal a két meccsen 11 gólt kapó acsaiak sem szeretnének sokáig a tabella alján csúfoskodni. A Kőszárhegy a kötelező győzelem reményében fogadja a Fehérvárcsurgó alakulatát, s a vendégektől igen masszív és koncentrált játék szükségeltetik ahhoz, hogy pontot szerezzenek. Jól kezdett, két diadalt aratott a Mány a bajnokság elején, de a Pákozd sem volt rest, Andorka Péter együttese a bajnoki aranyra is esélyesnek tartott Pusztavámot győzte le legutóbb. Bármi megtörténhet a két csapat összecsapásán. Ugyancsak hibátlan a Vál, így kellő önbizalommal, azonban némi óvatossággal vértezve utazhat Csákvárra, hiszen a vendéglátó idegenbeli győzelemmel indított Kápolnásnyéken.

A program:

2014.08.30. szombat, 16.30:

Bodajk (2.)–Kajászó (11.);

Pettend (7.)–Pázmánd (9.);

Bakonycsernye (1.)–Iszkaszentgyörgy (12.);

2014.08.31. vasárnap, 16.30:

Pátka (14.)–Vértesacsa (16.);

Kőszárhegy (5.)- Fehérvárcsurgó (15.);

Mány (3.)–Pákozd (6.);

Pusztavám (10.)–Kápolnásnyék (13.);

FC Csákvár II (8.)–Vál (4.).

Agárdi Termál csoport

A Kulcs négygólos sikere után lendületből mehet neki a Szabadegyháza elleni derbinek. Bozai Attiláék papíron erősebb csapatként utaznak Kulcsra, azonban a megye I-től búcsúzott gárda már nem ugyanaz, mint a tavasszal. A Szabadegyháza ettől függetlenül okozhat meglepetést. Hogy megtartsa hibátlan renoméját, az Aba-Sárvíz együttesének győznie kell a hétvégén. Ellenfele az a Káloz lesz, mely legutóbb súlyos pofonba szaladt bele, s kérdés, hogy magához tért-e a sárosdtól kapott hetesből.

Tiber Szabolcs (j) a Nagykarácsony ellen küzdhet a labdáért a hétvégén, míg a kálozi Pál Attila (b) Abán vendégeskedik.

Fotó: Koppán Viktor

A listavezető Sárosdnak ujjgyakorlat kell, hogy legyen a két vereséget jegyző Nagykarácsony elleni futam. Az Enying öt gólt lőtt legutóbb, azonban most nehezebb feladat előtt áll. A Nagylók imponáló mérleggel ruccan át Enyingre, s dobogóra esélyeshez méltó játékkal rukkolna elő. A Mezőszilas hazai pályán eséllyel pályázik a pontokra az LMSK vendéglátójaként. Az újonc Soponya idegenben szerezte első győzelmét a másodosztályban, de most a legutóbb idegenben pontot szerző Baraccsal találkozik. A Pusztaszabolcs az Adony ellen, a Lajoskomárom a Seregélyessel szemben hozhatja a kötelezőt.

A program:

2014.08.30. szombat, 16.30:

Kulcs (5.)–Szabadegyháza (15.);

2014.08.31. vasárnap, 16.30:

Aba-Sárvíz (3.)–Káloz (9.);

Sárosd (1.)–Nagykarácsony (13.);

Enying (8.)–Nagylók (2.);

Mezőszilas (11.)–LMSK (14.);

Soponya (10.)–Baracs (6.);

Pusztaszabolcs (4.)–Adony (12.);

Lajoskomárom (7.)–Seregélyes (16.).

Ezek is érdekelhetik