Foci

2011.11.22. 17:14

Gondozott tehetségek

Székesfehérvár - November közepén lezárult a Bozsik-program őszi idénye. Az elmúlt három hónapban a tornákon kívül sok egyéb más is történt.

Parall Bálint

Az MLSZ vezetése szeptembertől ismét beindította a közvéleméy által már jól ismert Bozsik-programot, ami a magyar labdarúgás utánpótlás-nevelésének legfontosabb bázisa lehet, lévén, hogy az ország legkisebb településeiben működő egyesületekhez is eljut.  Az elmúlt három hónapban három őszi tornát szerveztek a programban részt vevő egyesületeknek  Fejérben ez 51 klubot és közel 1500 gyereket jelent , de emellett a felfedezett tehetségeknek több korosztályban, több foglalkozást is tartottak. (Tavasszal egyébként folytatódik a program  a szerk.)


Jakab Elek megyei szakmai igazgató múlt héten harmadik alkalommal tartott edzést a közép-dunántúli regionális válogatottnak. A kiválasztott gyerekek Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megyéből érkeztek a foglalkozásra, amelynek célja a csapatjáték elemeinek gyakorlása volt. Fejérből a Videoton és a felcsúti Puskás akadémia már kiválasztott és gondozott tehetségei mellé oda került többek között a seregélyesi Kállai Bence és nádasdladányi Cseh Ádám. Erre a válogatottra november 30-án Veszprémben vár az első komolyabb megmérettetés a nyugat-dunántúli régió ellen. Az a fiatal pedig, aki megfelel az egyre magasabb szintű próbákon, előbb-utóbb a magyar U15-ös válogatottban találhatja magát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!