Roadpol

2024.05.23. 11:21

Ismét akciózott a rendőrség a megyében – 247 jogsértés történt

A Roadpol ellenőrzés keretén belül ezúttal a nehéz tehergépkocsikat és az autóbuszokat vizsgálták a rendőrök május 13. és 19. között.

Déri Brenda

Fotó: MW-archív

Az ellenőrzés során 696 tehergépkocsit és 46 autóbuszt vizsgáltak meg az egyenruhások, akik 247 alkalommal állapítottak meg jogsértést. 

A tehergépkocsik ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 1 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 41 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 20 alkalommal kellett intézkedniük. A tehergépkocsi-vezetők 72 alkalommal nem használták a passzív biztonsági eszközt, valamint 23 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzése során okmányokkal kapcsolatos jogsértés miatt 1 esetben intézkedtek a rendőrök, illetve 2 autóbusz-vezető túllépte a megengedett legnagyobb sebességet – írja a megyei rendőrség közösségi oldalán. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!