Foci

2010.06.10. 04:46

Matthäus meglepetésekre számít

Meglepetésekkel teli, békés és pompás labdarúgó-világbajnokságra számít Dél-Afrikában Lothar Matthäus, német válogatottsági rekorder, aki az al-Dzsazira televízió szakkommentátoraként lesz jelen a pénteken kezdődő tornán.

MTI

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányával a nemzetközi szövetség (FIFA) hivatalos internetes oldala készített interjút, s az 1990-ben vb-győztes középpályás természetesen a németek esélyeiről is beszélt.
"Azt hiszem, a válogatott felkészülése optimálisan alakult, ugyanakkor Michael Ballack elvesztése hatalmas csapás, mert ő lehetett volna az egyik legmeghatározóbb szereplő - fogalmazott Matthäus. - Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Bayern München labdarúgói a Bajnokok Ligája-döntő miatt sajnos nagyon későn csatlakoztak a gárdához."
A játékosként 150-szeres válogatott szakember hozzátette, a csapatkapitánynak kinevezett Philipp Lahmmal kapcsolatban csak az zavarja, hogy egy hátvédről van szó, aki ritkán tartózkodik a pálya középső részén. Ezzel együtt úgy érzi, Lahm minden tud, amit egy kapitánynak tudnia kell, ráadásul a társak is tisztelik.
"A csapatnak minimum a negyeddöntőig kell jutnia - mondta Matthäus. - Az, hogy onnan továbbmennek-e, rengeteg tényezőn múlik. Véleményem szerint továbbra is Spanyolországnak, Brazíliának és Argentínának van a legnagyobb esélye a végső győzelemre."
 A legutóbb az izraeli Maccabi Netanyát irányító 49 éves szakember szerint a dél-afrikaiak számára már az is óriási kihívás lesz, hogy a nyolcaddöntőig eljussanak, ugyanakkor úgy véli, az egyik afrikai együttes egészen az elődöntőig menetel, a korábbi tornákon jó eredményeket elért csapatok közül pedig többen is korai búcsúra kényszerülnek majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!