Foci

2010.06.22. 09:09

C csoport: aki nyer, továbbjut

A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság C csoportjában egyszerűnek nevezhető a helyzet a szerdai utolsó fordulót megelőzően, ugyanis amelyik csapat megnyeri harmadik összecsapását, biztosítja helyét a torna legjobb 16 csapata között, bár a képlet Algériára nézve csak némi kiegészítéssel igaz.

MTI

Az első két kört követően nagy meglepetésre Szlovénia vezeti a kvartettet négy ponttal, s így a legkedvezőbb helyzetben van jelenleg, mivel már az Anglia elleni döntetlen is biztosan elég a 16 közé jutáshoz, sőt, a másik találkozó eredményének számukra kedvező alakulása esetén akár egy vereség is az lehet.
 "Anglia nagyszerű csapat, szenzációs játékosaik vannak, de őszintén szólva mi nem rájuk, hanem magunkra koncentrálunk" - nyilatkozta magabiztosan Robert Koren, a szlovén csapatkapitány.
Az angolok a világbajnokság egyik legnagyobb csalódását okozták eddig, mert a selejtezők során remeklő, a vb-győzelemre is esélyesnek tartott együttes első két mérkőzésén mélyen tudása alatt teljesített. Különösen támadójátékuk volt szemet szúróan gyenge, ami talán elsősorban két sztárjuk, Wayne Rooney és Frank Lampard nagyon halvány teljesítményének "köszönhető".
Fabio Capello csapata ugyanakkor nincs kilátástalan helyzetben, saját kezében van a sorsa, hiszen a győzelemmel nem csupán továbbjuthat, de akár a csoportelsőséget is megszerezheti. A szurkolók számára viszont a legkevésbé sem lehet megnyugtató, hogy John Terry két napja nyilvánosan beszélt arról, hogy a válogatott több játékosa külön megbeszélést tartott péntek éjszaka, mert több kérdésben sem értenek egyet Capellóval. A védő nem részletezte a problémákat, a szigetországi sajtó azonban gyorsan kiderítette, hogy a futballisták szerint többek között a 4-4-2-es hadrend is elhibázott. Az olasz szakvezető nyilvánosan szidta meg hétfőn Terryt nyilatkozatért, Lampard pedig sajtótájékoztatón volt kénytelen magyarázkodni a hátvéd szavai miatt, s igyekezett megnyugtatni a kedélyeket.
"John nagyon érzelmes ember, nagy szíve van. Mindenki másképp dolgozza fel az eseményeket, ő ilyen" - kommentálta Terry nyilatkozatát Lampard, aki társaihoz és Capellóhoz hasonlóan magabiztosan várja a szerdai találkozót, és győzelmet ígér.
A csoport másik találkozóján az Angliához hasonlóan két ponttal álló Egyesült Államok és az eddig egypontos Algéria csap össze. A két csapat várhatóan izgalmas mérkőzést vív majd egymással, hiszen mindkettőnek győznie kell.
Az amerikaiaknak a siker biztos továbbjutást jelent, Algériának pedig az egyetlen reményt. Az afrikaiak továbbjutási esélyei ugyanakkor nem nevezhetőek kicsinek, mert a három pont megszerzése csak akkor nem elég továbblépésükhöz, ha mindkét meccs kevés gólt hoz, s az amerikaiakat eggyel győzik le, az angolok pedig szintén csak eggyel verik Szlovéniát.
 "Amennyiben úgy játszunk majd, ahogy tudunk, nem kell aggódnunk egyetlen ellenfél miatt sem" - nyilatkozta magabiztosan Karim Matmur, az algériaiak csatára. "Manapság már minden meccs óriási fizikai csatát hoz, így lesz ez most is."
 Az Egyesült Államok válogatottjának játékosai körében szinte mindenki hangsúlyozta, a legfontosabb, hogy ne kerüljenek gyorsan hátrányba úgy, mint Anglia és Szlovénia ellen.
"Figyelni kell, keményen dolgozni, hogy elkerüljük ezt a helyzetet" - nyilatkozta Clint Dempsey, az angolok elleni egyenlítő találat szerzője. "Reméljük, hogy ezúttal mi kerülünk gyorsan előnybe, ám a meccs elején még szerintem mindkét csapat nagyon figyelni fog hátul, aztán egy idő után majd fel kell adni a stabil védekezést."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!