Foci

2010.06.17. 14:05

10 ok, amiért Németország lesz a világbajnok

A Bild szerint már eldőlt a világbajnokság, a győztes ugyanis Németország lesz.

MTI

Az ország legnagyobb példányszámú napilapja - amelyet több millióan olvasnak - tíz, szerinte megcáfolhatatlan okot hozott fel arra, hogy miért nem az argentinok, a brazilok vagy épp spanyolok, hanem a németek végeznek majd az első helyen.
Első okként a Bild azt emeli ki, hogy minden idők legfiatalabb és legtehetségesebb válogatottja játszik Dél-Afrikában, és  - mint fogalmazott - az "ifjú hősök" feltartóztathatatlanok. A második okot a "szuperedző", Joachim Löw jelenti, aki nemcsak a fiataloknak adott szárnyakat, de a hosszabb ideig formán kívül lévő lévő sztárokat, köztük Lukas Podolskit és Miroslav Klosét ismét csúcsformába hozta.
Az újság szerint az ausztrálok ellen Özil, Podolski, Klose, Schweinsteiger és a többiek szinte varázslatot űztek a labdával, és ez a varázslat jelenti a harmadik okot. A negyediket pedig az, hogy az ellenfelek már félnek a németektől, és ennek kapcsán a Bild az angol Sun című újságot idézte, amely szerint Németország futballban "leckét adott a világnak".
Az ötödik ok a szurkolók lelkesedése, ami magával ragadja a játékosokat. A korábbi válogatott kapuvédő, a világbajnokságon a ZDF közszolgálati televízió szakkommentátoraként tevékenykedő Oliver Kahn szerint a játékosokat valósággal űzi és hajtja az otthoni szurkolás.
A hatodik ok pedig az, hogy a német válogatottnak ismét van egy olyan Müllerje, aki ontja majd a gólokat. Az 1974-es világbajnoki címet Németország Gerd Müller góljainak köszönhette, most pedig a 20 esztendős, páratlan tehetségű Thomas Müllertől várják ugyanezt. Ráadásul mindkettőjüket a Bayern München "delegálta", és mindketten a 13-as számú mezt kapták.
Hetedik okként az újság arra utalt, hogy a játékosok a győzelemért "meghalnak" a pályán. Ráadásul kiváló erőnlétben vannak,  bőven bírják szuflával, és  csak hétszer kell győzniük ahhoz, hogy világbajnokok legyenek.
A nyolcadik ok felettébb prózai, a Bild szerint ugyanis egyszerűen a németek a legjobbak, és ebben senki nem kételkedhet.
A kilencedik okot pedig az jelenti, hogy nemcsak 11 kiváló játékos, hanem 11 barát játszik a pályán. A korábbi világhírű játékos, a későbbi válogatott edző szerint a csapatszellem még soha nem volt olyan jó, mint most.
A Bild szerint a 10. ok az első 9-ből következik, ugyanis mindezek után kétség nem fér ahhoz, hogy Dél-Afrikában a németeknek "áll a világ". Azaz 1954, 1974, 1990 után Németország ismét világbajnok lesz.
Az újság nem tette hozzá, de szakértők utaltak arra: a lap jóslata a Szerbia elleni pénteki találkozóig mindenképpen áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!