4 év után távozik

2022.12.08. 13:33

Az utolsó tánc volt Luis Enriqué számára - leváltják a kapitányt

A katari labdarúgó-világbajnokság egyik titkos esélyeseként emlegetett Spanyolországnak Marokkó jelentette a végállomást a torna nyolcaddöntőjében. A betli a szövetségi kapitány, Luis Enrique állásába került.

FMH

Luis Enrique nem tudott a negyeddöntőbe jutni a spanyol válogatottal, így mennie kellett

Forrás: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

A spanyol labdarúgó-válogatottól ennél mindenki többre számított, de Marokkó védelme ellen nem találta az ellenszert a gárda. A 0-0-ás rendes játékidőt követően a hosszabbításban sem esett gól, így jöhettek a büntetők. Ebben pedig a spanyolok nem muzsikáltak valami jól, háromszor is védett a kapus, így kiestek már a legjobb 16 között. A kudarc után a spanyol szövetség csütörtökön bejelentette, hogy távozik Luis Enrique és csapata a válogatott éléről. Az 52 éves szakember kisebb megszakítástól eltekintve 2018 óta dolgozott a nemzeti csapatnál, 45 mérkőzésen 25 győzelem, 11 döntetlen és 9 vereség volt a mérlege. 

„Az RFEF sok szerencsét kíván Luis Enrique-nek és csapatának a jövőbeni szakmai projektjeikhez. Az edző kivívta a válogatottban dolgozó munkatársai és az egész szövetség szeretetét és csodálatát, amely mindig is az otthona lesz” – közölte a spanyol szövetség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!