Harmadik ausztrál vb-siker

2022.11.26. 14:08

Ausztrália legyőzte Tunéziát a szombati nap első mérkőzésén

A katari labdarúgó-világbajnokság szombati játéknapjának első mérkőzésén Tunézia Ausztráliával találkozott.

Beke Zsombor

Az ausztrálok joggal ünnepelhettek szurkolóikkal a győzelem után

Forrás: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

A tunéziaiak kezdőcsapatában ott volt ismét a Ferencváros játékosa, Aissa Laidouni is. A csoportkör első mérkőzésén az ausztrálok egy 4-1-es vereségbe futottak bele a franciák ellen, míg Tunézia 0-0-ás döntetlennel nyitott Dánia ellen a világbajnokságon. 
A szombati találkozó első húsz perce nemigen hozott nagy helyzetet, az utolsó megoldásokba rendre hiba csúszott. A 23. percben aztán megszerezte a vezetést Ausztrália, a sokadik beadás ezúttal jól szállt be, Duke nyolc méterről a kapuba fejelt, 0-1. A folytatásban egyre több keményebb odalépés tarkította a mérkőzést, majd az első félidő ráadásában Tunézia közel került az egyenlítéshez, Dzsebali beadását Mszakni fejelte mellé az ötös környékéről.

A szünet után az első bő negyed órában beszorultak az ausztrálok, de igazán ziccerig nem tudott eljutni Tunézia. A 72. percben majdnem megduplázta előnyét Ausztrália, Mclaren centerezéséről Leckie éppen hogy lemaradt, majd pár minutummal később Mooy lőtt veszélyesen távolról, de  Damennek nem kellett közbeavatkoznia. A hajrában sem változott a játék képe, Tunézia próbálkozott becsülettel, de Ausztrália hátsó alakzata nem sok komoly sanszot hagyott ellenfelének,   így a három pont megérdemelten lett  Graham Arnold fiaié. Az ausztrálok gólja volt egyébként a vb 50. találata, azonban az első, amelyet másodosztályú labdarúgó szerzett, ugyanis Duke a japán második vonalban szereplő Okajama gárdájában játszik. Ez volt Ausztrália harmadik győzelme a világbajnokságokon.

D csoport, 2. forduló:
Tunézia-Ausztrália 0-1 (0-1)
al-Vakra, 41 823 néző, v.: Daniel Siebert (német)

Tunézia: Ájmen Damen – Dylan Bronn (Vajdi Kesrida, 73.), Jasszin Meriah, Montasszar Talbi - Mohamed Drager (Ferdzsání Szászí, a szünetben), Ellyes Skíri, Aissa Laidouni (Vahbí Hazrí, 67.), Alí Abdi – Naim Sliti, Isszam Dzsebali (Taha Jasszin Kenisszi, 73.), Jusszef Mszakni. Szövetségi kapitány: Dzsalel Kadri.

Ausztrália: Mathew Ryan – Fran Karacic (Milos Degenek , 75.), Harry Souttar, Aziz Behich, Kye Rowles – Mathew Leckie ( Keanu Baccus, 85.), Jackson Irvine, Aaron Mooy, Craig Goodwin (Awer Mabil, 85.) – Mitchell Duke (Jamie Maclaren, 64.), Riley McGree (Ajdin Hrustic, 64.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold.
Gólszerző: Duke (23.)
Sárga lap: Laidouni (26.), Abdi (64.), Szászí (93.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!