Európa-bajnokság

2021.03.16. 18:37

Gárdonyban táboroznak a németek

A Park­erdőben készül az U21-es német labdarúgó-válogatott a jövő héten kezdődő korosztályos Európa-bajnokság ideje alatt.

Káldor András

Youssoufa Moukoko is érkezik a németekkel

Fotó: DFB

Idén hazánk Szlovéniával közösen rendezi az U21-es labdarúgó-Európa-bajnokságot. A koronavírus-járvány miatt a tornát két részre osztotta az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA). A csoportmérkőzéseket március 24. és 31. között tartják, az egyenes kieséses szakasz találkozói pedig május 31. és június 6. között lesznek. A korosztályos kontinensviadalon az A-csoportban lesz majd Magyarország, Hollandia, Németország és Románia válogatottja.

Youssoufa Moukoko is érkezik a németekkel
Fotó: DFB

Nagy elismerés a Gárdonyi VSC-nek – tudtuk meg a klub honlapjáról –, hogy a német labdarúgó-válogatott Gárdonyt és a Parkerdőt választotta főhadiszállásának a kontinensviadal idejére. A helyszíni bejárások után – amelyen részt vett a nemzetközi és a hazai labdarúgó-szövetség delegációja, valamint a német csapat vezetése – esett a választásuk, a gyönyörű környezet és a kiváló infrastrukturális feltételek miatt. Többször vizsgálták a pálya talaját, állagát, amely kiváló értékeket mutatott. Az öltözők is minden igényt kielégítőnek bizonyultak a kemény kritériumrendszert felállító germánoknak. A gárda a Vital Hotel Nautisban lakik március 21-től.

A kontinensviadalon az A-csoportban lesz majd Magyarország, Hollandia, Németország és Románia válogatottja. A németek Belgiumot, Bosznia-Hercegovinát, Walest és Moldovát megelőzve, a 9. csoportot megnyerve jutottak ki a tornára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!