Európa Játékok

2019.07.01. 22:07

Sokat kell még javulni Tokióig

A Magyar Olimpiai Bizottságnál nem felhőtlen az öröm az Európa Játékok eredményei láttán.

DNCS

Hajdu Jonatán versenye sem alakult a legjobban

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Nem kell einsteini magasságokban ismerni a fizikát ahhoz, hogy érezzük: az idő relatív. Így van ez a 2020-as tokiói olimpiával kapcsolatban is, hiszen bár papíron még 13 hónap van a hivatalos megnyitóig, kvóták szempontjából egyre sürgetőbb a helyzet. Az Európa Játékokon a magyar küldöttség négy aranyat, hat ezüstöt és kilenc bronzot szerzett, Fejér megyei nem volt az érmesek között – a tollaslabdázó Krausz Gergely a nyolcaddöntőben esett ki, a pályakerékpáros Szalontay Sándor szintén nem jutott a legjobb nyolc közé, míg a kenus Hajdu Jonatán nem jutott döntőbe, Kiss Balázs pedig Dóri Bencével az oldalán kilencedik lett.

Hajdu Jonatán versenye sem alakult a legjobban
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Vékássy Bálint, a MOB főtitkára így értékelte a magyar delegáció teljesítményét.

– Vegyes a kép. A négy arany, hat ezüst, kilenc bronz vállalható, de abban a pillanatban, hogy a mélyére nézünk ennek, akkor eggyel már szürkébb a kép. Az, hogy ennyire a kajak-kenu hozta az eredmények jelentős részét, figyelmeztető. Azt gondolom, hogy nem dőlhetünk még hátra az olimpiai kvótaszerzést illetően – nyilatkozta Vékássy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!