Települési pillanatok

2020.12.29. 07:30

Ötödik alkalommal készített a csákberényi önkormányzat naptárat

Elkészült a falu 2021-es, színes, helyi természetfotókkal illusztrált falinaptára, amelyet a két ünnep között minden háztartásba eljuttat az önkormányzat.

Borsányi Bea

A jövő évi naptár egyik képe. Ez a fotó az orondi szőlőhegyre vezető úton készült

Fotó: Keszeg Réka

Róth Hajnalka fotói évek óta láthatók ezekben a naptárakban, ő tekinthető a képek szempontjából a projekt húzóemberének. Az idén a fiatal, 18 éves Keszeg Réka csatlakozott hozzá, így kettejük anyagából állt össze a jövő évi naptár. Ahogy azt Vécsei László polgármester elmondta, évről évre bőséges témát szolgáltat a Csákberény környéki táj, amelyről rengeteg fotó készül a különböző évszakokban, s ha van is a helyszínt tekintve némi átfedés, az szinte lehetetlen, hogy két ugyanolyan kép készüljön.

Az éves termésből novemberben mintegy 50-60 darab kerül a polgármester asztalára, aki kiválasztja az aktuális naptárhoz szükséges 13 képet. – Amióta van saját naptárunk, számos pozitív visszajelzést kaptam az itt élőktől, akik az év vége felé nagyon várják a következőt, és többen is megkérdezik, mikorra várható, hogy a háztartásokba kerül – mesélte a polgármester.

A jövő évi naptár egyik képe. Ez a fotó az orondi szőlőhegyre vezető úton készült
Fotó: Keszeg Réka

A naptárakból minden évben hétszáz példányt nyomtatnak, ezekből négyszázat a település háztartásaiba juttatnak el, a többit az önkormányzati hivatal ajándékozza el. De a visszajelzések szerint akár ennél több is elfogyna, elkelne…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!