Védjük jószágainkat!

2018.02.27. 15:00

Vadászat, tulajdon, díjak és perverzió: mindre kitér az állatvédelmi törvény

Indokolatlanul vagy ha elkerülhető, tilos fájdalmat okozni állatainknak. A vadászatra szánt állatokra azonban speciális kitétel vonatkozik. Emellett az utcára dobásról, a perverz, beteges emberi megnyilvánulásokról, illetve a nyereményjátékokra szánt szerencsétlen jószágokról is külön megemlékezik az állatvédelmi törvény. Íme a részletek, hogyan:

S. Töttő Rita

Dogs sit in a cage during a publicised rescue event involving the closure of a dog farm organised by Humane Society International (HSI) in Wonju, south East of Seoul on April 27, 2016. The dogs were being transported to the US. The business was the fifth and the largest dog meat farm to be closed down by the US-based Humane Society International (HSI). The dogs in the farm, one of thousands across the country, were bred specifically for consumption and confined in their cages from birth until slaughtered for their meat. South Koreans are believed to consume somewhere between 1.5 million-2.5 million dogs every year, but the meat farming industry is in decline, with little demand among the younger generation. / AFP PHOTO / Ed Jones

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Ed Jones

  • A vadászatra alkalmazott állatnak jogszerűen történő kiképzésére, vadászaton való alkalmazására nem terjed ki az állatok bántalmazására vonatkozó tilalom.
  • Az ember környezetében tartott állat, valamint a veszélyes állat tulajdonjogával, tartásával felhagyni nem szabad. Az állat elűzése, elhagyása vagy kitétele tilos.
  • Állatot a nemi vágy kielégítésére irányuló cselekmény során felhasználni tilos.
  • Élő állatot nyereményjáték díjaként csak a törvény vég­rehajtására kiadott rendeletben meghatározott feltételek szerint lehet használni. Azt is csak akkor, ha az állat elhe­lyezésének és tartásának feltételei biztosítottak.
  • Vezető kép illusztráció: AFP PHOTO / Ed Jones

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!