Fehérvár AV19

2015.01.10. 19:40

Most idegenben is villantani kellene

Székesfehérvár Az EBEL alapszakaszának 38. fordulójában a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata vasárnap Villachba látogat. Mindkét együttes a legjobb hat közé igyekszik a tabellán.

Bobory Balázs

Újabb rossz sorozatot kellene megtörnie vasárnap a Fehérvár AV19-nek.

Az Ördögök az utolsó öt idegenbeni mérkőzésüket egytől egyig elvesztették, pedig most égetően szükség lenne a győzelemre, hiszen a tabella negyedik helyén álló Villach két ponttal vezet a hatodik albások előtt, most utol lehetne érni az osztrákokat.

Azokat az osztrákokat, akik viszont nagyon belelendültek hazai jégen, utolsó négy összecsapásukon mindig két pontot gyűjtöttek, pénteken például a listavezető Red Bull Salzburgot múlták felül szétlövés után 6:5-re.

A lendületes és ponterős Kovács Csabát (balra) vasárnap is nehéz lesz utolérnie a Villach védőinek
Fotó: Molnár Artúr

- December közepe óta egyértelműen az egyik legerősebb csapattá nőtte ki magát a Villach a ligában - mondta Rob Pallin, a fehérváriak mestere. - Nagyon kell figyelnünk Krogra és Haydarra, akik a húzóemberek az osztrákoknál. Villachban mindig nehéz játszani, a legegyszerűbb feladatokhoz is maximális koncentráció szükséges. Nagy a mérkőzéstétje, a szezon egyik legizgalmasabb időszakát éljük át. Minden összecsapás fontos.

Azért a Volánnak van mire alapozni, a Dornbirn elleni pénteki sikerből a lelkierőt, és a második, harmadik harmadban látott lendületet kellene elővenni Villachban is. A két alakulat előző összecsapásai alapján összesítésben vezetnek a fehérváriak 2:1-re, jó lenne, ha VSV-nek nem sikerülne egyenlítenie. A vendégeknél továbbra is a csapatkapitány Tokaji Viktor hiányzik sérülés miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!