Ercsi

2013.08.27. 10:05

Eötvös napok egy teljes héten keresztül

Ercsi - Szeptember 1-8. között rendezik az idei Eötvös napokat. Ennek különös hangsúlyt ad, hogy a politikus 200 éve született.

Tribolt Lajos

Kétszáz éve született Eötvös József politikus, író. Ebből az alkalomból szeptember elseje és jövő év február 2-a között Eötvös Emlékévet rendeznek a településen.

Az emlékév programjai a XIV. Eötvös Napok rendezvényeivel kezdődnek. Szeptember elsején hajókirándulást rendeznek Budapestre, ahol megkoszorúzzák Eötvös Úri utcai emléktábláját. Másnap kerül sor az Eötvös József Általános Iskola ünnepélyes tanévnyitójára, majd délután átadják a vers- és prózaíró, a képzőművészeti és a kis történelemkutatók versenyének díjait. A rendezvényt szervező művelődési ház igazgatója, Elszeszerné Sólyom Anna elmondta, hogy szeptember 3-án Eötvös-konferenciát rendeznek, megemlékezést tartanak a politikus síremlékénél és koszorúzást az Eötvös Emlékháznál, amelyet felújítottak és felavatnak.

Negyedikén Czeglédi Gizella 100 híres magyar című kiállítását nyitják meg, majd komolyzenei koncert lesz a római katolikus templomban. Másnap a Sziget Színház előadásában a Mágnás Miska lesz látható a színházteremben. Pénteken ultiversenyt rendeznek, majd a Neoton Família Sztárjai című élőkoncert várja az érdeklődőket.

Szombaton, 7-én délben kinyit a Hungarikumok utcája, egész nap színpadi produkciók várják a lakosokat. Vasárnap a sporté, illetve az V. Auto Motor Show-é.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!