Ercsi

2012.01.31. 11:09

Az integrált nevelés módszerét tanulmányozták

Ercsi - Szigethalomról érkezett 25 óvodapedagógus a Napfény óvodába, hogy tanulmányozzák hospitálás keretében az itt kialakított, bevált módszereket.

Tribolt Lajos

Bosnyák Istvánné óvodavezető és kollégája, Lakatos Gyöngyi dolgozta ki azt a módszert, amely a roma és magyar gyerekek integrált nevelésére vonatkozik, s amelyet az ország más részén is követendő módszernek tartanak. Az óvodavezető elmondta, a szülők is partnerek az integrált nevelésben és gond nélkül tudják végezni munkájukat.
Az óvoda egyébként 220 férőhelyes, egy székhely és két telephely óvodával működik. Ahol a vendégeket fogadták, az az egyik telephely-óvoda. Ezt még a honvédség építette 1979-ben. Később üresen, leromlottan állt. A város 2009-ben európai és állami forrásokból újíttatta fel. Az intézmény megkapta az Agrár- és Vidékfejlesztési projekt elismerő címet. A megújult külső-belsőhöz színvonalas nevelő munka is társult. Ma az integrált nevelés referencia intézménye.
A szigethalmi óvodapedagógusok részt vettek foglalkozásokon, tájékoztatókat hallgattak meg, s szorgalmasan jegyzeteltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!