Enying

2015.07.16. 13:23

A pingvinektől a farmerekig - Habár mezőföldinek hívják, még Tatabányáról is jöttek a találkozóra

Enying - Közel háromszáz fellépő vett részt a Rozmaring Nyugdíjas Klub által szervezett Mezőföldi randevún. Tatabányáról, Berhidáról is jöttek előadni, no meg egy jót mulatni.

Házi Péter

Egy csárdással nyitotta meg a Mezőföldi Randevút a házigazda Rozmaring Nyugdíjas Klub. A jelenleg helyi piacként működő épületben egy gombostűt sem lehetett leejteni, annyian voltak a rendezvényen.

Gyönyörű, szívhez szóló produkciókat hallhatott a közönség: az idős Gáncs Jánosné például járókerettel jött a színpadra, de ez sem zavarta őt abban, hogy drága unokáiról és a jövőről énekeljen. Amikor levonult, nem véletlenül kapott vastapsot. És persze vidámság, jókedv is volt bőven, a berhidai asszonyok például a Rednex slágerére, a Cotton Eye Joe-ra adtak elő fergeteges countrytáncot, őket ugyancsak nagy tapssal jutalmazta a közönség.

Gáncs Jánosné vastapsot kapott

Klasszikus népdalokkal érkeztek a táciak, de a legötletesebbek talán a ráckeresztúri nyugdíjasok voltak, akik talpig pingvinbe öltözve jöttek ki a színpadra, ahol a Táncoló talpak című produkciót adták elő. Ugyancsak kiváló produkciót nyújtottak a Tatabányáról érkezettek, ahonnan ráadásul két csoport is jött, a Felsőgallai Széchenyi Dalkör, illetve a Berek Dalkör. A sáregresi népdalkör cigánytáncokkal kedveskedett a nagyérdeműnek. Farkas Mihályné és Réfi Piroska pedig népdalcsokrot állított össze.

A táci népdalkör klasszikus népdalokkal szórakoztatta a közönséget

A mezőföldi randevúk kiötlője Peresztegi Ferencné Krisztina, aki 2008 óta tagja az enyingi dalkörnek, s aki azóta is fáradhatatlanul szervezi a találkozókat. Kezdetben csak néhány nyugdíjas klub dalosai találkoztak Enyingen, de a rendezvények olyan nagy sikerrel zárultak, hogy egyre többen és többen jöttek. Így például isaszegi nyugdíjasok is jártak Enyingen.

Ezek a találkozók persze nem csak arról szólnak, hogy a résztvevők megmutatják egymásnak a tudásukat, hanem arról is, hogy a produkciók után egy jóízűt ebdélnek, beszélgetnek közösen. Így volt ez most is, a táci dalkör külön virágcsokorral is megköszönte Peresztegi Ferencné fáradhatatlan szervezését.

A ráckeresztúri nyugdíjasok vidám pingvines produkciója nagyon tetszett a nagyérdeműnek. Fotók: Házi Péter

- Eddig nem kaptunk támogatást az önkormányzattól, most igen, aminek nagyon örültünk. Ettől függetlenül a tagjaink által sütött rétesek eladásából származó bevételt újra visszaforgatjuk, hogy jövőre is legyen mezőföldi randevú! - tette hozzá Krisztina.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!