Enying

2012.12.11. 16:26

Búvároktatói központ lehetne Enyingen?

Enying - Milliárdos beruházást jelentene az a búvároktató vizsgaközpont, amelynek lehetséges helyszínei között Enying is szerepel. A testület elvi beleegyezését adta a fejlesztésre.

Házi Péter

Európában mindössze két helyen (az egyik Belgiumban) működik olyan búvároktató vizsgaközpont, amelyhez hasonlót  szeretne most építeni egy cég. A több tíz méter mély búvárközpont megvalósításához több lehetséges európai  helyszínt vizsgálnak. Mint Pődör Gyulától, Enying polgármesterétől megtudtuk, Enyingen is van egy lehetséges helyszín: az önkormányzat tulajdonában álló, balatonbozsoki városrészben található egykori üszőtelep dombos része alkalmas lehetne egy ilyen, milliárdos nagyságrendű beruházásra. 

A létesítménynek speciális hely kell, mivel a búvárvizsgákhoz igen mély, harminc méter körüli medencét kell kialakítani. Persze, mindehhez talajmechanikai vizsgálatok is szükségesek lennének. Mindenesetre az enyingi képviselőtestület elvi hozzájárulását adta a búvárközpont és az ahhoz kapcsolódó létesítmények megvalósításához. Egyelőre még nem tudni, mikor dönt a befektető a lehetséges helyszínek közül, mindenesetre a beruházás jelentős lökést adhatna Enying fejlődésének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!