Élvezzük a természetet!

2019.11.05. 16:50

Fényképek az őszi rengetegből – Jó, ha szedi a lábát a túrázó, mert korán sötétedik

Az ősz a színes falevelek, a barna, sárga, piros és bordó megannyi árnyalatába öltözött erdők ideje, mielőtt a természet hónapokra aludni tér.

Borsányi Bea

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A ködös, didergős reggeleké, amiket napközben még felvált ugyan a napsütés, de ereje érezhetően gyengül, a sugarak fénye pedig már megkopott. Aki az erdőt jártja ilyentájt, jó, ha szedi a lábát, miután zsákját teletömte friss, illatos gombákkal, mert korán sötétedik, gyorsan és szinte észrevétlenül szakad az éjszaka az emberre. Jobb ilyenkor otthon, a kandalló tüzénél melegedni, vagy egy jó könyvvel a fotelbe telepedve, puha takaróba burkolózni és egy pohár édes, fűszeres forralt bort kortyolgatni olvasás közben. Szoktuk mondani: nyakunkon a tél. És ugyan még csak november eleje van, de a boltok kirakatában már feltűntek az első mikulások, és a nagyvárosokat is karácsonyi díszkivilágításba öltöztették.

Azért ne rohanjunk ennyire még! Élvezzük a természet adta szépségeket, kiránduljunk, szaladjunk nevetve a bokáig érő avarban, szívjuk magunkba az ősz illatát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában