Életmód

2016.07.23. 16:25

Járatlan utakat kitaposni nehéz, de megéri

A vlogolás, a videók általi közlés az önkifejezés, a híradás egy viszonylag új ága. László Viktória hobbiként vágott bele, mostanra ez lett a hivatása.

Sebestyén Lilla

László Viktória nem hisz a berögződésekben, a konvenciókban vagy abban, hogy lelépni a tervezett útról hiba lenne. A kemény munka, a küzdelem, a kitartás az ő személyes életdrogja , amely átsegíti egy-egy rosszindulatú kritika miatti csalódáson, és bátorságot ad ahhoz, hogy járatlan utakon haladjon céljai felé.

Viktória a Nemzetvédelmi Egyetemen diplomázott mint had- és biztonságtechnikai mérnök. Már önmagában a szakmaválasztás is igen rendhagyó, de ez a történet nem arról szól, hogyan lett a katonaság egyik kiválósága. Nem, mert Viktória, ahogy átvette a diplomáját, el is süllyesztette azt az egyik sarokba, és úgy döntött, a szenvedélyének fog élni.

László Viktória vlogger, műsorvezető szerint az egyetlen, akinek meg kell felelnünk, az saját magunk. A többi nem számít

- Huszonegy éves voltam, amikor elkészítettem az első videómat. Az egész abból indult ki, hogy cukkoltuk egymást az öcsémmel - aki ekkor már nyakig benne volt a dologban -, és azt találtam neki mondani, hogy majd én is készítek egy videót a Sims-ről. De nem tromfolt le, egyszerűen csak azt mondta: Biztos sokan kíváncsiak lennének rá. És tényleg. Viktória csinált magának egy úgynevezett game play csatornát és gőzerővel elkezdte gyártani a videókat. Mint mondja, eléggé kockák az öccsével, imádják a számítógépes játékokat, így kézenfekvő volt, hogy vlogger pályáját ezeknek a játékoknak a bemutatásával kezdi. Később más irányba is elindult: a különféle sorozatokkal, aktuális hírekkel kapcsolatos gondolatait is megosztotta nézőivel.

- Szokatlan volt, hogy nőként ezzel foglalkozom. Nem tetszett mindenkinek. Sőt, vannak, akik a mai napig oda kommentelik a videóim alá, hogy ronda vagyok, vagy - szolidan megfogalmazva - sétáljak vissza a konyhába és csináljak valami hasznosat. A baráti köröm is beszűkült, amikor nem a szakmámban helyezkedtem el - mesél a lány. Azt mondja, a kamera eleinte nagyon feszélyezte, ahogy rendezvényeken megjelent nézői is, mára viszont maga mögött tudja hagyni a szorongást, ha lenyomja a felvétel gombot vagy beszél egy találkozón.

- Két éve az egyik legnagyobb videómegosztó portálon dolgozom és számos on-line műsornak vagyok a vendége, így nincs sok szabad-időm, de ami adatik, azt egy új projektbe fektetem. Olyan embereket és szakmákat szeretnék bemutatni, amik valamiért rendhagyóak, érdekesek - magyarázza Viktória, majd hozzáteszi: a videózás egy egyelőre kiaknázatlan terület. Rengeteg a lehetőség benne. A nyárra az a prog-ram, hogy felfedezze magának ezeket a szegmenseket... A konyhát addig is valaki másra hagyja.

Címkék#hobbi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!