Életmód

2015.01.11. 09:35

Torna a gerincnek

Saját korábbi gerincbetegsége indította el végső megoldás keresésére Horváth Juditot, aki ma gerinctornával segít másokon.

S. Töttő Rita

- Már középiskolás koromban kiderült, hogy a korábbi versenysportnak köszönhetően a gerincemen kopások alakultak ki, sokat fájt a derekam - mesél a kezdtekről a ma már háromgyermekes édesanya, aki később artistaként is próbált érvényesülni, de túl nagy volt ízületeinek a teher.. Sportnak és hobbinak így megmaradt a lovaglás, amely azóta is sok jót tett a szervezetével. Amíg...

Saját gerincén tapasztalta ki, milyen a jó és segítő torna
Fotó: a szerző

- Öt éve, harmadik gyermekem születése után újra kezdődtek a gyötrelmek, majd az orvosok egy degeneratív betegséget diagnosztizáltak rajtam, amellyel együtt jár a csigolyák és a porckorongok deformitása, és erős fájdalommal is jár - árulja el Horváth Judit, aki egy idő után azonban elhagyta a gyógyszert, és tudatosan kezdte a tartását szinte minden percben ellenőrizni: Figyeltem, hogyan állok, miközben várom a buszt, mosogatok, fogom a gyermekemet. Ennek köszönhetően a medenceizmok és a hátam alsó részének izmai lassan megerősödtek.

Majd a Hagyományos Kínai Gyógymódok Akadémiájának hallgatója lett meséli Judit ahol kitanulta a mozgás-légzés terápia alkalmazását. - Az egyszerű, ősi kínai DaoYín gerinctorna gyakorlatok segítségével a tapasztalatok alapján a nyaki, vállövi fájdalmaktól, gerincpanaszoktól szenvedők mintegy 80 százaléka teljesen panaszmentessé válhat, s élhet könnyebb életet - mondja.

Címkék#gerinctorna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!