Életmód

2014.05.31. 20:40

Mindennapi élet a lakótelepeken

A lakótelepeken élők elszigeteltségén próbál javítani a Lakótelepi Szolgáltató Iroda, amelyhez a legjobb út a nőkön keresztül vezet. Nekik szól az új klub, melynek legutóbbi vendége a párkapcsolati témákat feszegető Kaufmann Anikó pszichológus volt.

S. Töttő Rita

A fehérvári Civil Központban működő Alba Pont LISZI, azaz Lakótelepi Szolgáltató Iroda célja, hogy a környező lakóközösséget jobban összegyúrja, magyarán, hogy az egymás mellett élő emberek rányissák egymásra az ajtót . A városi életmód elszigeteltséggel is jár, ennek enyhítésében játszhatnak nagy szerepet a lakótelepeken élő nők, akiknek klubot is szervez a LISZI.

Kaufmann Anikó pszichológus a párkapcsolati témát feszegette

A Nők klubja legutóbbi előadásán a párkapcsolat, a jegyesség és a házasság kimeríthetetlen témáit érintő interaktív beszélgetést Kaufmann Anikó pszichológus vezette. Sok lány ma már fiatal tizenévesként a szexben látja a lehetőséget a fiúkkal való tartós kapcsolat kialakítására. Ezen keresztül próbálják kivívni a szeretetet, a szerelmet, de ez sokszor vezet korai csalódásokhoz - mondta a szakértő, aki szerint az elmúlt egy-két évtizedben szélsőséges megoldások elterjedése vált jellemzővé a házasodási kedvben: - Egyfelől sokan már nagyon fiatalon, a húszas éveik elején megházasodnak, másfelől sokan későn döntenek a házasság mellett, a karrier lehetőségét előbbre helyezik, sokáig nem vállalnak gyereket. Mindkettő hordozhat magában megoldandó, kényes kérdéseket.

Ezeket az érzékeny témákat feszegették legutóbb a hölgyek, ám most is lesz lehetőség a női energiák mentén történő beszélgetésre, ugyanis most pénteken 17 órakor az Alba Babahordozó Egyesület szoptatássegítő csoportja és a Mátkatál Szolgálat mutatkozik be. Lesz játszóház és gyermekfelügyelet is, szóval kisgyerekesek számára is látogatható a program.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!