Apple WWDC 2021

2021.06.09. 06:00

Íme, az Apple bejelentései a fejlesztői konferencián (videó)

Az Apple igényes biztonsági játékos, inkább csak követi az androidos újdonságokat. Viszont összehasonlítva már nem is annyira drága.

Fotós: AFP

Az eseményt idén is Tim Cook nyitotta meg: valódi nézőközönség helyett ezúttal animált figurák tömege előtt ment az alább látható show.

Az iOS 15 javítja a FaceTime-t

Az Apple által bejelentett iOS 15 elhozta a FaceTime használatát windowsos és androidos felhasználóknak – ők is be tudnak majd kapcsolódni.

Lényegesen felhasználóbarátabb módon kezdik csoportosítani az üzeneteket, az időjárási alkalmazásokat. Az új SharePlay funkció a megosztást is egyszerűbbé teszi.

Hamarosan azonosíthatja magát iPhone-nal a repülőtéren

Az Apple pénztárcához hozzá lehet adni digitálisan a személyazonosító okmányt, s leegyszerűsödik az azonosítás a részt vevő amerikai államok repülőterein.

A harapott almás cég újdonsága, hogy élőben képes digitalizálni egy szöveget a fényképen, azaz például a felhasználó által az beilleszthető lesz egy dokumentumba, vagy fel tudja hívni telefonon a képen lévő telefonszámot.

Fejlődtek az adatvédelmi funkciók

Jönnek az eldobható e-mail-címek, a fejlett követésvédelem, el fogják rejteni az IP-címünket, a pillanatnyi helyzetünkre vonatkozó adatainkat, „titokban” lehet megnyitni az üzenetet.

Az Apple Siri beszédfelismerése internetkapcsolat nélkül is működik majd: a Siri offline is társalog és kérésre nem küldi el a beszédet a weben.

Számos új, egészségközpontú funkciót vezetnek be, mint például az egészségügyi adataink megosztását a családunkkal és az egészségügyi szolgáltatókkal.

Ennek „szellemében” a watchOS 8-as új, bővített okosórás egészségügyi funkciókkal rendelkezik majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!